Élete első Grand Slam-győzelmére készül az orosz sztárteniszező

Western & Southern Open - Day 5 GettyImageRank2 wta tour atp tour tennis Horizontal SPORT TENNIS
Medvegyev remek formában várja a US Opent
Vágólapra másolva!
A férfiak világranglistájának második helyén álló orosz Danyiil Medvegyev kihasználná nagy riválisai többségének távollétét az amerikai nyílt teniszbajnokságon, és megnyerné pályafutása első Grand Slam-tornáját.

"Megpróbálok mindent megtenni. Ha sikerül megtartanom azt a szintet, amelyen jelenleg játszom, jó esélyeim vannak messzire jutni" - nyilatkozta Medvegyev, aki a Cincinnatiban zajló keménypályás torna elődöntőjére készül.

Hozzátette, jó formában van és magabiztosnak érzi magát, de tudja, hogy a legfontosabb versenyeken bármi megtörténhet.

"Egy nap talán nem érzem olyan jól magamat, vagy kifogok egy olyan ellenfelet, aki élete legjobb meccsét játssza" - mondta a 25 éves Medvegyev, aki két évvel ezelőtt emlékezetes, ötjátszmás csatában kapott ki a New York-i döntőben a korábbi világelső Rafael Nadaltól.

Medvegyev remek formában várja a US Opent Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Matthew Stockman

Idén Nadal mellett Roger Federer, Stan Wawrinka, Dominic Thiem és Juan Martín Del Potro sem indul a US Openen, ott lesz viszont a világranglista-vezető Novak Djokovic, aki eddig mindhárom Grand Slam-tornát megnyerte idén.

"Novak lesz a legkiválóbb versenyző a mezőnyben. Manapság szinte az összes Grand Slam-versenyt ő nyeri, már húsznál tart. Magas színvonalon játszik, komoly tapasztalattal" - közölte Medvegyev.

Hozzátette, néhány teniszező megremeg, ha nyomás alatt kell játszania, a szerb viszont élvezi ezt, tehát New Yorkban is ő lesz az esélyes.

Mivel eltérő ágon szerepelnek az amerikai nyílt bajnokságon, a két teniszező csak a döntőben találkozhat.

A US Open augusztus 30-tól szeptember 12-ig tart.