Társoldalunk:

A jamaicai sztársportolónő bizonyította, a családalapítás után is lehet kimagaslóan teljesíteni

2021.08.27. 13:35

A 34 éves Shelly-Ann Fraser-Pryce csütörtök este élete legjobbjával, 10.60 másodperccel nyerte a női 100 métert a lausanne-i atlétikai Gyémánt Liga-viadalon, amivel szerinte ismét bizonyította, hogy családalapítás után is lehetséges kimagaslóan teljesíteni.

A 2008-as pekingi és a 2012-es londoni olimpia 100-as bajnoka idén rendre honfitársa, Elaine Thompson-Herah mögött ért célba a klasszikus távon, így a tokiói játékokon is második lett, ahogy a múlt heti, eugene-i GYL-viadalon is. Ott Thompson-Herah minden idők második legjobb eredményével, 10.54 mp-cel nyert, mindössze öt századdal elmaradva Florence Griffith-Joyner világrekordjától. Csapattársa ezúttal is ott volt a mezőnyben, ám ezúttal nem tudta legyőzni Fraser-Pryce-t, aki három századot javított egyéni rekordján.

Fraser-Pryce szerint ő a bizonyíték, hogy családalapítás után is lehet jól futniForrás: AFP/Fabrice Coffrini

"Már eddig is hosszú volt ez a szezon, de sosem adtam fel, keményen dolgoztam végig és mindvégig a céljaimra koncentráltam" - nyilatkozta a tapasztalt sprinter, akinek 2017 nyarán született meg gyermeke, 2018 tavaszán tért vissza és a 2019-es dohai világbajnokságon újra - karrierje során negyedszer - megnyerte a 100 métert.

"Boldog vagyok , amiért még mindig képes vagyok megmutatni, hogy egyértelműen lehetséges egy eredményes pályafutás közben családot alapítani, majd sikeresen visszatérni." - fogalmazott Fraser-Pryce.