A tokiói olimpia egyik magyar hőse ismét bizonyította tehetségét - videó

tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.27. VAS KATA BLANKA
IZU, JAPAN - JULY 27: Kata Blanka Vas of Team Hungary crosses the finishing line in fourth place during the Women's Cross-country race on day four of the Tokyo 2020 Olympic Games at Izu Mountain Bike Course on July 27, 2021 in Izu, Shizuoka, Japan. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A 19 éves Vas Kata Blanka ismét a legjobbak között zárt egy rangos nemzetközi versenyen: ezúttal az hegyikerékpáros világbajnokság U23-as futamában lett 5. helyezett.

A Val di Soléban megrendezett viadal U23-as futamában három magyar is érdekelt volt, az 5. helyen célba érő Vas Kata Blanka mellett Buzsáki Virágnak (19.) és Schmidel Reginának (36.) szurkolhattunk.

Vas Kata Blanka a tokiói olimpia után ezúttal a hegyikerékpáros világbajnokságon ért el remek eredményt Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Tim De Waele

Az utanpotlassport.hu beszámolója szerint a 19 éves tehetség végig az élmezőnyben haladt, a rajt után sokáig a negyedik helyen tekert. A második körben visszacsúszott az ötödik helyre, a harmadikban pedig a hatodik is volt. A hajrája ezúttal is jól sikerült, de ez most csak végül az ötödik hely eléréséhez volt elég, 7 másodperccel maradt el a negyedikként befutó olasz Marika Tovótól.

A tokiói olimpián hatalmas bravúrral 4. helyen célba érő fiatal magyar ezúttal 4:10 perces hátrányban jött be a távot leggyorsabban teljesítő, így U23-as vb-címet szerző osztrák Mona Mitterwallner (1:06.57) mögött. Az ezüstérem a győztes honfitársa, Laura Stigger, a bronz a dán Carolina Bohe nyakába került.