Meg kell műteni a tokiói olimpia magyar hősét

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.31, kard, kardcsapat, női, kardozók, csapatverseny, MÁRTON Anna
Tokió, 2021. július 31. Márton Anna a dél-koreai Kim Dzsi Jon elleni asszóban a női kardozók csapatversenyének negyeddöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 31-én. A magyar csapat 45-40-re kikapott, így az az 5-8. helyért folytathatja a versenyt. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A héten műtik Márton Annát, a tokiói olimpián negyedik helyezett kardozót.

A hazai szövetség honlapja emlékeztet rá, hogy a világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes vívó a nyári játékokon elszakadt térdszalaggal versenyzett. A decemberi országos bajnokságon szenvedett súlyos sérülést, majd többszöri orvosi konzultáció után úgy döntöttek mesterével, Gárdos Gáborral, a női kardválogatott vezetőedzőjével, hogy az elkerülhetetlen műtétet az olimpia utánra halasztják. Ha erre korábban kerül sor, Márton nem indulhatott volna az olimpián, illetve az elmúlt év végén még nem volt meg a kvótája a csapatnak, nélküle pedig gyengébb is lett volna a válogatott.

Márton Annát meg kell műteni Forrás: MTI/Illyés Tibor

A BVSC 26 éves kardozója így gyógytornával igyekezett megerősíteni a combjait. Ez arra elég volt, hogy végigküzdje az ötkarikás versenyeket, de hamar kiderült, hogy egyáltalán nincs tökéletes állapotban. Már az első asszóban rásérült, s a diagnózis alapján egy porc is leszakadt a térdében.

A Hunfencing.hu közlése szerint az elkerülhetetlen műtétre kedden kerül sor Stuttgartban.

"Családi kapcsolatok révén jutottunk el a német specialistához, aki több neves labdarúgó hasonló módon elszakadt térdét operálta már a közelmúltban. Kedden lesz a műtét, és ha minden jól megy, pénteken már jöhetek is haza. Az elszakadt keresztszalagot saját combhajlító-izmommal pótolják majd. A teljes gyógyulás kilenc hónapig tart majd, persze ezalatt is fogok mozogni, gyógytornázni. Remélem, minél hamarabb visszatérhetek a pástra, de ezt most nem fogom siettetni, fontosabb, hogy teljesen felépüljek" - idézte a honlap Márton Annát.