Vágólapra másolva!
A legjobb magyar teniszező, Fucsovics Márton a jövő heti párizsi keménypályás férfi tenisztornán az olasz Fabio Fogninivel találkozik az első fordulóban. Amennyiben sikerrel veszi az akadályt, jöhet a világelső Novak Djokovic elleni összecsapás.

Párizsban Novak Djokovicnak első kiemeltként az első fordulóban nem kell pályára lépnie, a második körben pedig Fucsovics Márton és az olasz Fabio Fognini mérkőzésének győztesével találkozik.

Utóbbi két játékos eddig négyszer találkozott egymással az ATP-sorozatban, háromszor az olasz, egyszer a magyar teniszező győzött.

Fucsovics Márton újra Novak Djokovic ellen mérkőzhet Forrás: AFP/Timothy A. Clary

Ugyancsak a párizsi tenisztornával kapcsolatos hír, hogy sérülés miatt nem indul a világranglistán hetedik Matteo Berrettini. A 25 éves olasz játékos pénteken három szettben kikapott a spanyol Carlos Alcaraztól a bécsi torna negyeddöntőjében. Egy nappal később bejelentette, nyakproblémák miatt nem indul a francia fővárosban, mivel százszázalékos állapotban szeretne lenni az év végi torinói ATP-vb-re, amelyre már korábban biztosította helyét.

Berrettini idén döntőt játszott Wimbledonban és a nyolc közé jutott a US Openen és a Roland Garroson is, mindháromszor a korábbi világelső szerb Novak Djokovictól kapott ki.