Vágólapra másolva!
Tovább folytatódik a magyar úszóbotrány. A tokiói olimpia után visszavonult Cseh László nemrég őszintén kitálalt az élsporttal járó kegyetlen medencei világról, azóta pedig egyre több úszótársa követi a példáját. Az utóbbi napokban egyre többen fakadtak ki Turi György edzésmódszerei ellen, most azonban az Európa-bajnok és kétszeres olimpikon Dara Eszter mondta el az Indexnek adott interjúban, hogy Turi a 2008-as pekingi olimpia alatt behívta a szobájába, és elkezdte csókolgatni a nyakát.

Dara Eszter elmondta, hogy látta az újságokban és az interneten, hogy sorra nyilatkoznak egykori úszó- és klubtársai, és úgy volt vele, hogy ő is kiáll mellettük. Hangsúlyozta, hogy ha Cseh László és Kozma Dominik nem tálalt volna ki, akkor nem állt volna nyilvánosság elé.

"Tizennégy éves voltam, amikor 2004-ben Amerikába utaztunk edzőtáborba. Ott kint azt mondta Turi, hogy ne menjek az idősebb lányok, Reményi Dia és Risztov Éva szobájába, mert esetleg rávesznek arra, hogy ne eddzek olyan keményen, de azért bementem hozzájuk.

- mondta Dara Eszter, aki akkor még azt hitte, hogy egy füles még belefér, de ami a 2008-as olimpián történt, az már neki is sok volt.

Hosszú Katinka, Mutina Ágnes és Dara Eszter (jobbra) a 2010-es budapesti Európa-bajnokságon Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

A versenyem előtti napon Turi behívott a szobájába, leültetett maga mellé az ágyra, olvastam azt a papírt, amit a másnapi számmal kapcsolatban adott nekem, majd azt éreztem, hogy elkezdi puszilgatni a nyakamat.

Megdöbbentem, aztán csak annyit mondtam, hogy Gyuri bá', ezt nem kéne, majd felálltam, és kimentem a szobából. Utána még egyszer megpróbálta, de aztán már be sem léptem a szobájába" - tette hozzá a korábbi olimpikon, aki az esetről csak a masszőrének számolt be.

Dara Eszter hangsúlyozta, hogy ez semmin változtatott, mert nem volt helye ellenállásnak. Folyton azzal zsarolták őket, hogy nem kapnak fizetést, ha ellenszegülnek, és persze nem is volt rossz dolgunk, hiszen Amerikába jártak edzőtáborba, nem akartak kockáztatni.

A teljes interjú a linkre kattintva érhető el.