Baji Balázst választották meg a MOB sportolói bizottságának elnökévé

Baji Balázs atlétika
Hungary's Balázs Baji celebrates his third place in the final of the men's 110m hurdles athletics event at the 2017 IAAF World Championships at the London Stadium in London on August 7, 2017. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)
Vágólapra másolva!
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) új sportolói bizottságának szerdai alakuló ülésén Baji Balázs kétszeres olimpikont, világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutót választották meg a testület elnökévé.

A MOB honlapjának tájékoztatása szerint a "civilben" állatorvos atléta ezzel tagja lesz a MOB elnökségének és közgyűlésének is. A bizottság még egy közgyűlési tagot választott a négyszeres olimpikon, olimpiai és világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok cselgáncsozó, Csernoviczki Éva személyében. Mindketten tagjai voltak az előző grémiumnak is, és mindkét sportembert a tokiói olimpián résztvevő sportolók választották a bizottságba a november 13-i sportolói fórumon.

Baji Balázst választották meg a MOB sportolói bizottságának elnökévé Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

"Elsődleges célom, hogy az előttünk álló három év alatt jelentősen előremozduljon a sportolói bizottságok megítélése, elfogadottsága, és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság irányelveit követve minél több hazai sportági szakszövetség létrehozza hasonló testületét" - mondta székfoglalójában Baji Balázs, aki az előző ciklusban a MOB mellett az Európai Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának is tagja volt, utóbbiban alelnökként képviselte Magyarországot.

A MOB híradásában emlékeztetett arra, hogy Gyurta Dániel a Nemzetközi, míg Knoch Viktor az Európai Olimpiai Bizottság tagjaként van jelen a MOB sportolói bizottságában, amelyet a felsoroltakon kívül Berki Krisztián tornász, Csonka Zsófia sportlövő, Harsányi Gergely kézilabdázó, Keszthelyi Rita vízilabdázó, Lőrincz Tamás birkózó és Szilágyi Áron vívó alkot.