Pénteken eldőlhet a hazudozó Novak Djokovic sorsa

tennis Horizontal
Novak Djokovic ott lesz a fináléban
Vágólapra másolva!
Egybehangzó ausztrál sajtóhírek szerint legkésőbb pénteken el kell dőlnie annak, hogy kiutasítják-e az országból a világelső teniszező Novak Djokovicot - írta a Marca. 

A spanyol lap megerősítette azt, amit napok óta beszélnek: a véső (?) döntés Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter kezében van. A politikus egymaga határozhat arról hogy visszavonja-e Novak Djokovic vízumát, amely egyet jelentene a sportoló azonnali kitoloncolásával az országból.

Bár az elmúlt napokban úgy tűnt, hogy a két fél tűzszünetet kötött egymással, a helyiek még mindig óriási felháborodással kezelik Djokovic ügyét. Éppen ezért nehezedik hatalmas nyomás a bevándorlásügyi miniszterre ebben a kérdésben.

Ráadásul azért is kell pénteken meghozni a döntést, mert ez ellen még mindig lehet a bíróságon fellebbezni.

Novak Djokovic magyar idő szerint pénteken éjszaka újra edzett a hétfőn kezdődő Austral Open előtt. A sorsolást már egy nappal korábban megejtették, a főtáblán az első kiemelt helyén ott van a szerb neve. Mindenesetre jelzésértékű, ahogy Simon Birmingham ausztrál pénzügyminiszter az ABC televíziónak beszélt. Azt mondta: "Ausztráliának nagyon világos határvédelmi politikája van. Mióta tavaly év végén újranyitottuk a határokat, nagyon világosak voltunk, hogy ha valaki nem ausztrál állampolgár, akkor dupla adag oltóanyagot kell beszereznie az országba való belépéshez, hacsak nincs egyértelmű orvosi felmentése."