Megszólalt az Ausztráliából kiutasított Djokovic, rendkívül csalódott a bíróság döntése miatt

Horizontal
Serbia's Novak Djokovic holds the Norman Brooks Challenge Cup trophy after winning against Austria's Dominic Thiem in their men's singles final match on day fourteen of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on February 3, 2020. (Photo by DAVID GRAY / AFP) / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE
Vágólapra másolva!
A címvédő és világelső szerb Novak Djokovic az ausztrál szövetségi bíróság vasárnapi ítélete értelmében nem indulhat el a hétfőn kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A teniszsztár reagált az ítéletre, elmondta, rendkívül csalódott a bíróság döntése miatt. 

Novak Djokovic tiszteletben tartja a bíróság döntését, és együtt fog működni a hatóságokkal az országból való távozásával kapcsolatban.

Novak Djokovicnak távoznia kell Ausztráliából Forrás: AFP/David Gray

„Szeretnék egy rövid nyilatkozatot tenni a mai bírósági tárgyalással kapcsolatban. Most szakítok majd egy kis időt pihenésre és a gyógyulásra.

Rendkívül csalódott vagyok a bíróság döntése miatt, amely elutasította a fellebbezésemet a vízumum bevonása ellen, ami azt jelenti, hogy nem maradhatok Ausztráliában és nem vehetek részt az Australian Openen. Tiszteletben tartom a bíróság döntését, mindenben együttműködőm a hatóságokkal és elhagyom az országot. Kényelmetlenül érzem magam, hogy az elmúlt hetekben én álltam a középpontban,

és remélem, hogy most már mindannyian arra a játékra és versenyre koncentrálhatunk, amelyet szeretek. Szeretnék minden jót kívánni a játékosoknak, a torna szervezőinek, a személyzetnek, az önkénteseknek és a szurkolóknak. Végül szeretném megköszönni családomnak, barátaimnak, csapatomnak, szurkolóimnak, és a szerb honfitársaimnak a folyamatos támogatásukat. Mindannyian nagy erőt jelentettek számomra."