Utolsó elemzésében is három érmet jósol a magyaroknak a téli olimpiára a Gracenote

NÓGRÁDI Bence; KRUEGER John-Henry; LIU Shaolin Sándor
Liu Shaolin Sándor, Krueger John-Henry és Nógrádi Bence (b-j) a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzésén
Vágólapra másolva!
Egy hónappal ezelőtti elemzéséhez hasonlóan két ezüst- és egy bronzérmet jósol a magyar sportolóknak a Nielsen adatelemző leányvállalata, a Gracenote a pekingi téli olimpiára, amelyen már szerdán megkezdődtek a küzdelmek, de a hivatalos megnyitóra csak pénteken kerül sor, és a versenyek február 20-ig tartanak.

A cég novemberben még egy-egy aranyat, ezüstöt és bronzot várt a magyaroktól, az előrejelzés azonban januárra módosult, és azóta sem változott. Az olimpiát megelőző utolsó kimutatásban

Magyarország ezzel a három éremmel az országok közötti rangsorban a 21. helyen végezne.

A Gracenote számításai szerint húsz nemzet sportolói szereznek majd aranyérmet Pekingben, mind közül a legtöbbet Norvégia, amely 21 győzelme mellett további 13 második és 10 harmadik helyet gyűjt be. Sportolói elsősorban sífutásban és sílövészetben lehetnek sikeresek, az előrejelzések szerint 28 érmet ebben a két sportágban szereznek. Négy évvel ezelőtt, Phjongcshangban Norvégia 14 elsőséggel és 39 éremmel végzett a rangsor első helyén.

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottnak van a legnagyobb esélye az éremszerzésre Pekingben Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az előzetes statisztikák alapján készített lista második és harmadik helyén a januárihoz képest cserélt egymással Németország és az orosz csapat. Bár mindkettőnek 30-30 érmet jósoltak, most előbbieknél 11, 11, 8, utóbbiaknál 10, 12, 8 a leosztás.

A képzeletbeli dobogósokat a Gracenote kimutatásában - amelyben elsősorban nem a győzelmek, hanem az érmek száma rangsorol - sűrű középmezőny követi, benne az amerikaiakkal (22 érem/7 arany), a kanadaiakkal (22/6), a svájciakkal (21/6), a hollandokkal (20/7), a svédekkel (19/7), a franciákkal (19/4) és a japánokkal (19/3). A házigazdákat a 12. helyre teszi, a 13 érem, közte 6 arany a téli olimpiák történetében a legsikeresebb kínai szereplés lenne.