Jászapáti Petra továbbjutott a negyeddöntőbe 500 méteren

Rövid pályás gyorskorcsolya, téli olimpia 2022, Peking
Canada's Kim Boutin (R) and Hungary's Petra Jaszapati compete in a heat of the women's 500m short track speed skating event during the Beijing 2022 Winter Olympic Games at the Capital Indoor Stadium in Beijing on February 5, 2022. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
Szombaton megkezdték szereplésüket a téli olimpián a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók. A női 500 méteres versenyszám selejtezőjében Jászapáti Petra továbbjutott a negyeddöntőbe, Kónya Zsófiának azonban nem sikerült ez a bravúr.

Egyéni versenyekkel indult a szombati nap a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók számára. Jászapáti Petra és Kónya Zsófia sikeréért lehetett elsőként szurkolni a szombati versenynapon, női korcsolyázóink az 500 méteres táv előfutamaiban léptek jégre.

A második futamban Kónya Zsófia a harmadik pozícióból indult, és ezen a helyen ért célba kínai és orosz riválisa mögött. Az első két helyezett jutott egyből tovább, Kónya a harmadik helyen még bízhatott a folytatásban, azonban időeredménye nem volt elegendő a következő körbe kerüléshez.

Jászapáti Petra továbbjutott a negyeddöntőbe Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Az 500 méteres táv selejtezőjének harmadik futamában Jászapáti Petra remek versenyzéssel a második helyen ért célba a kanadai Kim Boutin mögött, így továbbjutott a negyeddöntőbe.

A női 500 méter további versenyeit, beleértve a döntőt is, február 7-én, hétfőn fogják rendezni.