Két számban alig 10 másodpercet töltött eddig a sípályán az olimpia egyik legnagyobb sztárja

(BEIJING2022)CHINA-BEIJING-OLYMPIC WINTER GAMES-ALPINE SKIING-WOMEN'S SLALOM (CN) se Horizontal
(220209) -- BEIJING, Feb. 9, 2022 (Xinhua) -- Mikaela Shiffrin of the United States reacts during the alpine skiing women's slalom at the National Alpine Skiing Centre in Yanqing District, Beijing, capital of China, Feb. 8, 2022. (Xinhua/Zhang Chenlin) (Photo by Zhang Chenlin / XINHUA / Xinhua via AFP)
Vágólapra másolva!
Nincs szerencséje a pekingi olimpia pályáival a kétszeres olimpiai bajnok amerikai alpesi sízőnek, Mikael Shiffrinnek. 

A 26 éves, kétszeres olimpiai arany- és egyszeres ezüstérmes Mikaela Shiffrin azzal a céllal érkezett Pekingbe, hogy negyedik ötkarikás érmét is megszerezve minden idők legeredményesebb amerikai alpesi sízője legyen a nők között, két aranyéremmel pedig valaha volt legsikeresebb női alpesi síző lehetett volna.

Utóbbira most már igen csekély az esélye, miután két legjobb számába, óriás műlesiklásban és szlalomban is kiesett. Előbbi szakágban címvédőként érkezett a kínai fővárosban, míg utóbbiban első téli olimpiáján, 2014-ben Szocsiban diadalmaskodott.

Hétfőn azonban előbb Super-G-ben esett ki néhány másodperccel a rajt után, szerdán pedig a szlalom pályán tévesztett a rajt után öt másodperccel a negyedik kapunál.

A hatszoros világbajnok Shiffrin persze nem felejtett el síelni, csak láthatóan nem igazán fekszik neki a műhóval borított, roppant kemény és nagyon gyors pálya, ahol egy apró hiba elkövetése után is szinte lehetetlen korrigálni.