Társoldalunk:

Ukrán sífutóé a második doppingeset a téli olimpián

2022.02.16. 16:43

Az ukrán Valentyina Kaminszka szolgáltatta a pekingi téli olimpia második doppingesetét.

A Nemzetközi Tesztelő Ügynökség (ITA) szerdai tájékoztatása szerint a 34 éves sífutó pozitív tesztet adott, ezért felfüggesztették a versenyjogát, a továbbiakban pedig edzéseken sem vehet részt az ötkarikás játékokon.

A 2014-es és 2018-as olimpián is résztvevő Kaminszka az idei seregszemlén tíz kilométeren klasszikus stílusban 79., szabadstílusú sprintben 70., a váltóval pedig 18. lett. Előzőleg Hoszein Szaveh Semsaki iráni alpesi síző akadt fenn a doppingszűrésen, az ő szervezetében anabolikus szteroidok nyomaira bukkantak.

Valentyina Kaminszkáé a második doppingeset a téli olimpiánForrás: AFP/Fabrice CoffriniA pekingi játékok legnagyobb port kavart esetét az orosz Kamila Valijeva szolgáltatta, ő még decemberben adott pozitív tesztet, amelynek eredménye csak az olimpia alatt vált ismertté. A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) döntése nyomán viszont rajthoz állhatott a műkorcsolya versenyein, ugyanakkor annak eredményei csak később válnak véglegessé, miután a CAS elbírálja a konkrét doppingesetet.