Továbbra is szenved a teniszpályán a US Open-győztes tinédzser

tennis Horizontal
Emma Raducanu kénytelen volt feladni a mérkőzést
Vágólapra másolva!
Szenzációs US Open-győzelme óta nem tud kiegyensúlyozott formában teniszezni a 19 éves Emma Raducanu, aki sérülés miatt kénytelen volt feladni az idei WTA-szezon eddigi leghosszabb meccsét.

A 19 éves brit teniszező világszenzációt okozott azzal, hogy tavaly a selejtezőkből indulva nyerte meg a US Opent, azóta viszont nem tud kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani és ebben sérülései is szerepet játszanak. Raducanu az Australian Open második fordulójában három szettben kiesett, ráadásul a jobb tenyerén egy hólyag éktelenkedett, amely akadályozta az ütések során.

A fiatal játékos a mexikói Guadalajarában rendezett WTA-tornán újra pályára lépett, és egy maratoni, három órája és 36 perce tartó csatában végül feladta a küzdelmet. Az ausztrál Daria Saville elleni mérkőzésen az első szettet megnyerte, a másodikat viszont rövidítésben elveszítette.

A harmadik játszmában bekötött lábbal teniszezett, de nem bírta a fájdalmakat és 4-3-as állásnál úgy döntött, feladja a mérkőzést.

Emma Raducanu kénytelen volt feladni a mérkőzést Forrás: AFP/Martin Keep

A Guadalajarában zajló versenyen Udvardy Panna is búcsúzott, a világranglistán második legjobb magyarként 83. játékos az első forduló keddi játéknapján a 94. helyen álló kínai Vang Hszin-jüvel találkozott, akitől három szettben kapott ki. Az egyoldalú döntő játszmában a magyar játékos egy gémet nyert, miközben három szervajátékát bukta el. A találkozó 2 óra 3 percig tartott.

Udvardy számára párosban hétfőn, szintén az első fordulóban befejeződött a viadal, ott döntő rövidítésben kapott ki a kolumbiai Camilo Osorio oldalán egy lengyel-japán duótól.