Egykori bármixer lett Anthony Joshua új edzője

Horizontal
Britain's Anthony Joshua (R) lands a punch on Bulgaria's Kubrat Pulev (L) during their heavyweight world title boxing match at Wembley Arena in north west London on December 12, 2020. (Photo by ANDREW COULDRIDGE / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Edzőt váltott a korábbi nehézsúlyú világbajno, Anthony Joshua, aki egy spanyol szakemberben látja a legjobb esélyt, hogy visszajusson a csúcsra.

Az Olekszandar Usziktól elszenvedett tavaly szeptemberi veresége óta folynak a találgatások arról, vajon edzőt vált-e a korábbi IBF, WBO, WBA, IBO nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua, az angol bunyós pedig most véget vetett a spekulációknak. A 32 éves brit bokszoló egy szombati interjúban jelentette be, hogy trénert váltott, és a felkészítő csapatában eddig is dolgozó Angel Fernándezt nevezte ki vezetőedzőjének, írja a Profiboksz.hu oldal.

Joshua korábbi első számú edzője, Rob McCracken továbbra is a bunyós mellett marad, és segíteni fogja a munkáját a jövőben is. A spanyol Fernández már 3 éve tagja Joshua csapatának, és a híres kubai edző, Ismael Salas egyik tanítványa volt. Sokan úgy gondolják, hogy Fernandez jelenléte, illetve módszerei segítették győzelemhez Joshuát, amikor 2019. végén visszavágott addigi egyetlen legyőzőjének, Andy Ruiznak.

A cikk megemlíti, hogy az Usziktól elszenvedett váratlan vereséget követően Joshua több neves trénert (Ronnie Shields, Eddy Reynoso, Virgil Hunter) is felkeresett, végül azonban egyikükkel sem kötelezte el magát.

Érdekesség, hogy az eddig háttérben maradó Fernandez igen csak távolról indulva jutott el ebbe a pozícióba, ugyanis korábban dolgozott például szállodai karbantartóként és bármixerként is.