Társoldalunk:

Ismét indul magyar sportoló a Világjátékok szumós mezőnyében

2022.03.28. 13:52

Tajvan, Cali és Wroclaw után idén, az egyesült államokbeli Birminghamben is lesz magyar szumós a Világjátékokon.

A Magyar Szumó Szakszövetség közleménye szerint Kerstner Róbert kvótát szerzett az egyesült államokbeli nem olimpiai sportágak seregszemléjére. A Kispesti Nehézatlétikai Sportiskola sportolója gőzerővel készül a játékokra.

Ancsin László szerint az elmúlt években minden megváltozott a sport világában is. A világjárvány alaposan átírta a kvalifikációs kiírást. Összességében örülünk, hogy a nemzetközi szövetségtől jött az értesítés a kvótáról, mint ahogy annak is, hogy Szakály László személyében magyar bíró is lesz a seregszemlén – mondta a Magyar Szumó Szakszövetség elnöke, aki az európai szövetség alelnöke is egyben.

Kerstner Róbert kvótát szerzett az egyesült államokbeli nem olimpiai sportágak seregszemléjéreForrás: NVESZ Sajtó

A nehézsúlyú Kerstner Róbert legutóbb nagy világversenyen 2019-ben állhatott dobogóra. Akkor openben a japán vb-n harmadik lett. A hét minden napján edzek, hol úszom, hogy erőnléti munkát végzek, és ott vannak a szumós edzéseim is. Hatalmas megtiszteltetés, hogy Magyarországot képviselhetem a Világjátékokon  – mondta Kerstner, aki egyébként munka mellett készül a játékokra. A szumós szerkezetlakatosként tevékenykedik.

A 2022-es Világjátékokat az egyesült államokbeli Birminghamben rendezik meg július 7. és 17. között. A Nemzeti Versenysport Szövetség információi szerint a multisport eseményre eddig 11 sportágban szereztek indulási jogot a magyarok, továbbá a tekések bemutató sportágként vesznek részt a seregszemlén.