Szabados Noémi ötödik, Dollák Tamara bronzmeccses a birkózó-Eb-n

DOLLÁK Tamara
Dollák Tamara (kékben) pénteken bronzéremért harcolhat
Vágólapra másolva!
A negyeddöntőben vereséget szenvedő Dollák Tamara pénteken a bronzéremért léphet szőnyegre az 57 kilogrammosok között, míg a 68 kilogrammban szereplő Szabados Noémi jól hajrázott, de végül elveszítette bronzmérkőzését, így az ötödik helyen zárt csütörtökön a budapesti birkózó Európa-bajnokságon.

A junior Európa-bajnoki ezüst- és friss U23-as Eb-bronzérmes magyar birkózónak Martin Gábor edző elmondása szerint még erősödnie kell a felnőttmezőnybe, s az a csütörtök esti mérkőzésén is látszott, hogy 25 éves riválisa valamivel erősebb, ugyanakkor Szabados végigküzdötte a meccset, s jól bírta a végéig az iramot.

A meccs első menetében a lengyel még az első percben levitte riválisát, ezen kívül viszont teljesen eseménytelenül pergett le az idő. A fordulás után Szabadosnak kellett mennie előre, ám az akciókat riválisa érte el, aki jól használta ki ellenfele figyelmetlenségeit, s előbb kiléptette, majd kétszer levitte őt (7-0).

Szabados Noémi az ötödik helyen végzett a birkózó-Eb-n Forrás: MTI/Kovács Anikó

Szabadost hajtotta a közönség, Strzalka pedig fáradni látszott, s az utolsó félpercben a magyar kétszer is mögé tudott kerülni, de a fordításra már nem maradt esélye, így 7-4-es vereséggel az ötödik helyen zárt.

"Sajnos későn fáradt el a lengyel"

- mondta a meccs végén Szabados, aki önkritikusan azt is megjegyezte, hogy jobban kellett volna védekeznie az utolsó percet megelőzően.

A negyeddöntőben vereséget szenvedő Dollák Tamara pénteken a bronzéremért léphet szőnyegre az 57 kilogrammosok között a budapesti birkózó Európa-bajnokságon.

Az újpestiek versenyzője a csütörtök délelőtti programban egy fölényes siker után kikapott az olimpiai bronzérmes bolgár Evelina Nikolovától, aki az elődöntőben is győzni tudott, így vigaszágra vitte legyőzöttjét.

Dollák Tamara (kékben) pénteken bronzéremért harcolhat Forrás: MTI/Illyés Tibor

Mivel Nikolova csak a negyeddöntőben csatlakozott a küzdelembe, Dolláknak a vigaszágon nem kellett küzdenie, hanem egyenesen a helyosztóba jutott, melyben a Nikolovával szemben az elődöntőben alulmaradt török Elvira Kamaloglu lesz az ellenfele.