Vágólapra másolva!
Piros Zsombor után Jani Réka is bejutott a selejtező második fordulójába a francia nyílt teniszbajnokságon.

A 20. kiemelt magyar hétfőn a hazai közönség előtt szabadkártyával szereplő Audrey Albie ellen kezdett, aki a 438. helyen áll a világranglistán. Az ellenfél bő negyedóra alatt 4:2-re elhúzott, ám a 129. helyezett Jani sorozatban négy gémmel fordított, és 36 perc elteltével megnyerte az első játszmát.

A folytatásban a 30 éves Jani Réka semmi-negyvenről hozta az adogatását, majd következő gémben az ötödik bréklabdáját kihasználva 4:1-re meglépett. Egy-egy brék után, 5:2-nél a tenyeres oldalon alig rontó siófoki teniszező könnyedén kiszerválta a meccset, amely 70 percig tartott.

Nagyon meglepődtem, de örülök, hogy sikeresen túl vagyunk az első mérkőzésen, remélem, csütörtökön hasonlóan folytatjuk" - fogalmazott sikere után Jani, utalva az ugyancsak selejtezős Piros Sam Querrey-vel szembeni bravúrgyőzelmére is.

Jani Réka egy lépéssel közelebb került a főtáblához Forrás: Jani Réka/Facebook

Jani negyedszer szerepel a Roland Garros selejtezőjében, és az első győzelmét aratta a párizsi salakon. Következő ellenfele az olasz Federica Di Sarra (213.) vagy az ausztrál Jaimee Fourlis (236.) lesz.

A Roland Garros vasárnap rajtoló főtábláján öt magyar indulhat alanyi jogon: Fucsovics Márton, Balázs Attila, Bondár Anna, Udvardy Panna és Gálfi Dalma.