Varga Katalin világbajnoki bronzérmet szerzett a parakajakosok között

VARGA Katalin
Tokió, 2021. szeptember 4. A harmadik helyezett Varga Katalin a célban a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári paralimpia női kajak KL2 200 méteres versenyének döntőjében a tokiói Sea Forest Evezős Pályán 2021. szeptember 4-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Varga Katalin bronzérmet szerzett a paraversenyek KL2 200 méteres számában a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokság szombati versenynapján.

A tavalyi, tokiói paralimpia harmadik helyezettjét - az MVM Szegedi VSE sportolóját - két brit, Charlotte Henshaw és Emma Wiggs előzte meg a fináléban. Egy éve, a japán fővárosban is ugyanez volt a dobogósok sorrendje.

A szombati döntőkben vízre szállt további magyarok közül Suba Róbert ötödik helyen végzett VL2 200 méteren, Molnár Nikoletta hetedik lett KL3 200-on, Pulai Erika pedig kilencedikként zárt KL1 200-on - a viadal honlapja szerint.

A magyarok két éremmel zárták a vb paraversenyeit, miután pénteken Kiss Péter Pál másodszor is megvédte címét KL1 200 méteren.