Társoldalunk:

Megölték egy koncerten a 33 éves világbajnok sztársportolót

2022.08.08. 11:18

A brazilok nyolcszoros világbajnok Jiu-Jitsu sztárját, Leandro Lót – teljes nevén Leandro Lo Pereira do Nascimentót - fejbe lőtték, a sportoló belehalt a sérüléseibe.

A 33 éves világbajnok sportoló a brazíliai Sao Paulóban vasárnap egy koncerten keveredett összetűzésbe egy másik férfival, akit először ártalmatlanná tett, de miután elengedte, az fejbe lőtte őt.

A BBC beszámolója szerint a halálesetről szóló rendőrségi jelentésben az áll, hogy a szemtanú számolt be arról, hogy a szolgálaton kívüli rendőr a Clube Sirio koncertjén felkapott egy üveget Lo társaságának az asztaláról, majd azzal fenyegetőzött.

A sportoló ezután mozgásképtelenné tette a férfit, és arra kérte, hogy távozzon. A rendőr azonban távozás helyett előrántotta a fegyverét, és fejen lőtte Lot.

A család ügyvédje szerint a világbajnok sztárt kórházba szállították, ahol kiderült, hogy Lo állapota visszafordíthatatlan volt, az orvosok agyhalottnak nyilvánították.

Halála az egész sportvilágot sokkolta, nem is csoda, mivel 2012 óta nyolc világbajnokságot nyert feketeövesként a brazil jiu-jitsus.