Hazaküldték a kórházból, majd kiderült, hogy rákos a korábbi világbajnok bokszoló

Billy Dib v Yardley Armenta Cruz GettyImageRank2 Waist Up Boxing - Sport USA New York City Brooklyn - New York Photography Lightweight - Weight Class Competition Round Billy Dib Match - Sport Corner Borough - District Type Barclays Center - Brooklyn FeedR
BROOKLYN, NY - JULY 29: Billy Dib walks to his corner after the first round against Yardley Armenta Cruz during their lightweight match on July 29, 2017 at the Barclays Center in the Brooklyn borough of New York City. Elsa/Getty Images/AFP (Photo by ELSA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Daganatot találtak a korábbi pehelysúlyú profi ökölvívó világbajnok, Billy Dib szervezetében. A sportolónak óriási szerencséje volt, hogy a második orvos, akit felkeresett nem úgy járt el, mint az első.

A tavasszal még könnyűsúlyú regionális öveket szerző ausztrál Billy Dib (48-6-0-2) múlt héten súlyos gyomorpanaszokkal kórházba ment, ám ott miután fájdalomcsillapítót adtak neki, hazaküldték. Később egy másik orvos rákos daganatra bukkant a szervezetében, amit műtéti úton eltávolítottak.

"Annak ellenére, hogy pályafutásom során több veszélyes ellenféllel is megosztottam a ringet, ez az egyik legfélelmetesebb helyzet, amiben valaha is voltam. Hálás vagyok, amiért ilyen komolyan vették a fájdalmaimat, és hogy megmentették az életemet. Jelenleg a műtétből lábadozom, ami nagyon kemény volt. Az elmúlt 9 napban nem tudtam enni, ezért fontolgatom, hogy visszamegyek pehelysúlyba (csak viccelek)."

Billy Dib a műtét után:

"Azt mondták az egész daganatot kivágták, jelenleg gyógyulófélben vagyok, de ki tudja Isten mit tervez velem. A daganat az epehólyagom mögött volt. Most ágyban vagyok, nem tudom, hogy a későbbiekben szükségem lesz-e kemoterápiára. Kivették a daganatot, de meg akarják vizsgálni, hogy kiderüljön, milyen rákról van szó, és hogy fog-e terjedni" - írta Dib.

(Forrás)