Kómában van az egykori sakkvilágbajnok

Horizontal CHESS PLAYER CHAMPION PORTRAIT
Kórházba szállíthatták Anatolij Karpov volt sakkvilágbajnokot Moszkvában
Vágólapra másolva!
Orosz sajtóhírek szerint a korábbi sakkvilágbajnok, Anatolij Karpov kórházba került, ahol jelenleg mesterséges kómában tartják.

Az egykori szovjet sakknagymestert szombaton eszméletlenül találták a moszkvai Állami Duma előtt. Az okok egyelőre tisztázatlanok, Andrej Kovaljov, Karpov menedzsere azt állította, hogy az állami duma képviselőjét ismeretlenek támadták meg, bár ezt az információt nem erősítették meg, sőt a RIA Novosztyi hírügynökség cáfolta ezt az állítást.

"Amikor Karpov elhagyta az Állami Dumát, akkor fejbe vágták. Kórházba szállították, mesterséges kómába helyezték, az intenzív osztályon van. Imádkozunk az egészségéért" - mondta Kovaljov az 5-tv.ru-nak.

A Gazeta.ru 112-re hivatkozó értesülései szerint azonban nem támadás áldozata lett Karpov, aki súlyos alkoholmérgezést és koponyasérülést szenvedett, valamint a bal combcsontja is eltörött. A forrás szerint a 71 éves nagymester egy szerencsétlen utcai esés után sérült meg.

Kórházba szállíthatták Anatolij Karpov volt sakkvilágbajnokot Moszkvában Forrás: AFP/Samuel Kubani

Karpov 1975 és 1985 között ült a sakkvilág trónján, 37 évvel ezelőtt Garri Kaszparov fosztotta meg a világbajnoki címétől az orosz nemzetközi nagymestert. Karpov hosszú ideje az orosz parlament alsóháza, az Állami Duma képviselője. Arkagyij Dvorkovics, a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) orosz elnöke szerint Karpov állapota stabil, bár az intenzív osztályon ápolják.