Rasovszky Kristóf holtversenyben összetett bajnok lett a nyíltvízi úszó-vk-n

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, Rasovszky Kristóf, nyíltvízi úszás, hosszútávúszás, 2021.08.05
Tokió, 2021. augusztus 5. A második helyezett Rasovszky Kristóf célba érkezés után a férfi nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Odaiba Kikötőparkban 2021. augusztus 5-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Rasovszky Kristóf holtversenyben megnyerte a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatát, amelynek záróversenyén, az izraeli Eilatban Betlehem Dávid bronzérmesként végzett.

Az olimpiai ezüstérmes Rasovszky negyedikként csapott célba szombaton a 10 kilométeres távon, így összetettben megőrizte első helyét az olaszok sztárjával, Gregorio Paltrinierivel szemben, aki viszont eilati sikerével pontszámban beérte magyar riválisát.

Rasovszky Kristóf fantaszikus sikere Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A 19 esztendős Betlehem pályafutása második dobogós helyezését szerezte meg a felnőttek között a vk-sorozatban, aminek köszönhetően végül a harmadik helyen fejezte be a szériát.

A nőknél a brazil Ana Marcela Cunha nyerte meg a vk-t, megelőzve a holland Sharon van Rouwendaalt. Az eilati verseny előtt még azonos pontszámmal álló riválisok között az döntött, hogy azon Cunha - a győztes ausztrál Chelsea Gubecka mögött - második lett, miközben Van Rouwendaal csak ötödikként ért célba.

A női vk-sorozat legjobb magyarjaként Olasz Anna a 16. helyen végzett összetettben, Eilatban viszont hatodik helyével Szimcsák Mira bizonyult a legjobbnak honfitársai között.