Vágólapra másolva!
Az augusztus 19. és 27. közötti budapesti atlétikai világbajnokság egyik kiemelt felvezető eseményeként múlt pénteken megnyílt az Etele Plázában a Museum Of World Athletics (MOWA) kiállítás, amely a világ valaha volt legnagyobb és leggazdagabb atlétikai tárlataként interaktív utazáson mutatja be az sportági vb-k 1983 óta íródó, 40 éves történetét, és a vb utolsó napjáig várja az érdeklődőket.

A tárlatot Jon Ridgeon, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) vezérigazgatója és Németh Balázs, a budapesti atlétikai világbajnokság lebonyolításáért felelős Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója nyitotta meg

hivatalosan öt magyar szabadtéri atlétikai világbajnoki érmes, Márton Anita, Baji Balázs, Halász Bence, Németh Zsolt és Pars Krisztián társaságában.

Relikviákon 40 év vb-története az Etele Plázában Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A kiállítást nemzetközi sportlegendák relikviái, trófeái és személyes adományai mellett a magyar atlétika hőseinek személyes, korábban sosem látott tárgyai gazdagítják.

A Budapest legújabb bevásárlóközpontjában található hatalmas, 600 négyzetméteres területen

ingyenesen látogatható kiállítás mindennap 10 órától 20 óráig tart nyitva. Az érdeklődőket üdvözlőajándékkal és nyereményjátékokkal várják az Etele Plaza 3. emeletén.

Tekintsék meg az eseményről készült lenyűgöző videót: