Vágólapra másolva!
A Magyar Országos Korcsolyázó-szövetség (MOKSZ) fegyelmi eljárást indított Sebestyén Júlia ellen, miután az edzőként dolgozó Európa-bajnok műkorcsolyázó több szülő beadványa szerint lelkileg és fizikailag is bántalmazott gyermekeket klubjában, a Sebestyén Korcsolya SE-ben - írja a Magyar Nemzet. 

A MOKSZ fegyelmi eljárást indított az edzőként dolgozó Európa-bajnok műkorcsolyázó, Sebestyén Júlia ellen,

mert több szülő beadványa szerint lelkileg és fizikailag is bántalmazta gyermekeket klubjában, a Sebestyén Korcsolya SE-ben.

Ezek a beadványok az elmúlt hetekben ismertek voltak,

Sebestyén Júlia méltatlan támadásoknak és egy ellene irányuló lejárató hadjáratnak nevezte,

a MOKSZ pedig eddig érdemben nem lépett az ügyben.

Sebestyén Júlia egyik korábbi versenyzője, a 19 éves, már Olaszországban készülő Berei Mózes József többek között a következőket írta a MOKSZ elnökségének:

Majd hallgattuk, hogy ő bezzeg milyen szívós sportoló volt! Tehát, kiállok amellett, hogy komoly sérülések és betegségek ellenére is versenyeztem. Igent mondtam, mert bizonyítani akartam Julinak, hogy én nem vagyok gyáva."

Sebestyén Júliát időközben a Jégördög SE elnöke és egyben edzője,

Galambos Rita is gyermekbántalmazással vádolta meg. A MOKSZ-nak mindenképpen lépni kellett, és ezt megtette, megindította a fegyelmi eljárást.

Sebestyén Júlia ellen megindult az eljárás Forrás: MTI/EPA/Valda Kalina

Dr. Bodó Barbara, a MOKSZ Etikai és Fegyelmi Bizottságának elnöke a következőket közölte az érintettekkel levélben:

(kiskorú érintett esetén a törvényes képviselőn, meghatalmazott jogi képviselő igénybevétele esetén a jogi képviselőn keresztül) elektronikus úton (e-mail útján)."

Mint ismert, a MOKSZ szerdai elnökségi ülése után hivatalosan közös megegyezéssel megszüntette Vardanjan Gurgen műkorcsolya ágazati sportigazgató megbízatását; gyakorlatilag megvált az orosz honosítási hullám miatt a sportágban kereszttűzbe került szakembertől.

Megköszönték Telegdi Attila munkáját is, aki még januárban kezdeményezte lemondását a gyorskorcsolya-ágazat vezetői pozíciójából.

A MOKSZ elnöksége

a gyorskorcsolya-ágazatban az igazgatói feladatokkal Bánhidi Ákost, a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott eddigi szakmai vezetőjét bízta meg.

Bánhidi az M1 aktuális csatornának az előző idényt értékelve azt mondta, a Liu testvérek távozása után nagyon komoly eredmény, hogy hat világversenyen négy váltó- és két egyéni érmet sikerült nyernie a válogatottnak.