Babos Tímea meccse után visszavonult a Grand Slam-döntős teniszezőnő

GRAND ENGLAND GREAT BRITAIN UNITED KINGDOM Grand Slam Chelem GAZON PELOUSE Horizontal TENNIS GRASS, Babos Tímea
Belgian Kirsten Flipkens and Hungarian Timea Babos pictured during a doubles tennis match between Belgian-Hungarian pair Flipkens-Babos and US-Mexican pair Muhammad-Olmos, in round 1 of the women's doubles at the 2023 Wimbledon grand slam tennis tournament at the All England Tennis Club, in south-west London, Britain, Friday 07 July 2023. BELGA PHOTO BENOIT DOPPAGNE (Photo by BENOIT DOPPAGNE / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
Babos Tímea oldalán a belga Kirsten Flipkensszel búcsúzott a nyolcaddöntőben a wimbledoni tenisztorna női párosversenyében.

A magyar-belga duó hétfőn a 16 között a brazil Luisa Stefani és a francia Caroline Garcia kettősével találkozott. Az első szett csak két bréklabdát hozott, de bréket nem, így a rövidítésre maradt a döntés, melyben Babosék két játszmalabdát elszalasztottak, és az ellenfél került előnybe.

A folytatásban 3:3-ig haladtak fej fej mellett a felek, ekkor a rivális elvette Flipkens adogatását. Ez sorsdöntőnek bizonyult, a brazil-francia duó 5:3-ra ellépett, és végül

Babost is brékelték, így 1 óra 39 perc elteltével ők ünnepelhettek.

Kirsten Flipkens (balra) Babos Tímea oldalán játszotta az utolsó profi teniszmeccsét Forrás: AFP/Adrian Dennis

A 37 éves Flipkens tavaly ugyanott közölte, hogy nem játszik több egyes meccset,

hétfőn pedig a teljes visszavonulását jelentette be, így ez volt az utolsó meccse a profik között.

A találkozó után a vegyes párosban tavaly US Open-döntős Flipkens elérzékenyülve búcsúzott, és a négyszeres egyéni GS-győztes honfitársa, Kim Clijsters is köszöntötte.

A párosban négyszeres Grand Slam-tornagyőztes és háromszoros világbajnok Babos 2014-ben és 2016-ban is döntőt vívott Wimbledonban.

Magyar részről már csak Bondár Anna van versenyben Londonban, aki a belga Greet Minnennel együtt kedden vív nyolcaddöntőt párosban.

Eredmény:
női páros, nyolcaddöntő:
Luisa Stefani, Caroline Garcia (brazil, francia)-Babos Tímea, Kirsten Flipkens (magyar, belga) 7:6 (10-8), 6:3