Kiesett a női címvédő Wimbledonban

DZSABÚR, Onsz; RIBAKINA, Jelena
London, 2023. július 12. A tunéziai Onsz Dzsabőr, miután győzött a kazahsztáni Jelena Ribakina ellen a wimbledoni teniszbajnokság női egyesének negyeddöntőjében 2023. július 12-én. MTI/EPA/Isabel Infantes
Vágólapra másolva!
A női verseny címvédője, a kazah Jelena Ribakina nem jutott be a wimbledoni teniszbajnokság elődöntőjébe, miután szerdán három játszmában kikapott a tunéziai Onsz Dzsabőrtől.

A két játékos tavaly a fináléban csapott össze a wimbledoni füvespályás tornán, és akkor Ribakina három szettben diadalmaskodott. Ezúttal a harmadik helyen kiemelt kazah teniszező 3:1-re ellépett, azonban riválisa visszabrékelt, és 6:5-nél már ő került lépéselőnybe. Végül a jól hajrázó kazah rövidítésben, 45 perc alatt hozta a nyitó felvonást.

A tunéziai Onsz Dzsabőr, miután győzött a kazahsztáni Jelena Ribakina ellen a wimbledoni teniszbajnokság női egyesének negyeddöntőjében Forrás: MTI/EPA/Isabel Infantes

A folytatásban fej fej mellett haladt a két fél, majd az észak-afrikai játékos fogadóként a legjobbkor összpontosított jól, és egyenlített. A záró játszmában már egyértelműen Dzsabőr irányított, közel két óra alatt lezárta a negyeddöntőt, és készülhet a másodikként rangsorolt fehérorosz Arina Szabalenkával szembeni elődöntőre.

A másik ágon az ukrán Jelina Szvitolina csatázik a cseh Marketa Vondrousovával.

Eredmények:
női egyes, negyeddöntő:
Onsz Dzsabőr (tunéziai, 6.)-Jelena Ribakina (kazah, 3.) 6:7 (5-7), 6:4, 6:1
Arina Szabalenka (fehérorosz, 2.)-Madison Keys (amerikai, 25.) 6:2, 6:4