Vágólapra másolva!
Óriási súlyokban és drámai pillanatokban is bővelkedett az erősemberek Nemzetek Ligája-versenye Sárbogárdon. A négy fős csapatok viadalán végül a magyar kvartett (Sebestyén János, Juhász Péter, Kovács Ferenc és Mészáros Dávid összeállításban) bizonyult a legjobbnak Belgium, Csehország, Szlovákia, Szerbia és Hollandia kiválóságait megelőzve.

"Az első nap a hollandokkal vívtunk nagy csatát, akiknek sajnálatos módon sérülés miatt fel kellett adniuk a versenyt.

- idézte fel a történeteket a magyar csapat talán legrutinosabb tagja, Juhász Péter, aki elismerte, kezdetben nem feltétlenül a győzelemben gondolkodtak.

A párosoknak egy 31 tonnás kamiont kellett minél gyorsabban elhúzniuk a kijelölt távon Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

A második nap magyar dominanciát hozott, Juhászék négyese vegyescipelésben és kőgolyópakolásban is felülmúlhatatlan volt, míg a Conan-körnél második lett a magyar csapat, így végezetül 24 ponttal meg is nyerte a Nemzetek Ligája második kiírását.

Az egyéniben és párosban is háromszoros magyar bajnok erősember, Juhász Péter azt is elárulta, nem csak a brutális súlyok miatt volt rendkívül tanulságos számára a sárbogárdi viadal.

"Rólam tudni kell, hogy alapvetően magányos farkas típus vagyok. Megszoktam, hogy egyedül vagyok és saját magamért felelek, mindig magamban keresem a hibát, ha nem úgy jön ki a lépés, ahogy reméltem.

- mondta, hozzátéve tudja, hogy ebben még fejlődnie kell, és bizonyára a társai is tisztában vannak vele, ha lobbanékony is volt egy-két helyzetben, az nem nekik szólt, hanem a versenynek.

320 kilós súly húzta a fiúk vállát Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

Amelyen olyan mezőny jött össze a Fejér vármegyei versenyhétvégére, amilyenre az elmúlt években nem volt példa idehaza.

Hasonló véleményt fogalmazott meg a szervező Prémium Média & Sport Management részéről Botka István versenyigazgató is, aki szerint a Nemzetek Ligája második kiírása minden szempontból felülmúlta a várakozásokat.

"Az alapötlet 2019-ből való, amikor az első négyfős csapatversenyünket megszerveztük. Már akkor szerettük volna folytatni, de a koronavírus-járvány és a háborús helyzet sokáig nem tette lehetővé.

Közép-Európai szinten is jelentős esemény volt, aminek megszervezésére nyugodtan lehetünk büszkék mindannyian a Prémiumnál" – fogalmazott a szakember, aki nem titkolta, a jövőben szeretnék minden évben megrendezni az erősemberek Nemzetek Ligája-versenyét.

Kőgolyó pakolás 120-130-140-150-160-170-180-191 (egyéni csúcsok) kg súlyú monstrumokkal Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

A sorozat ambícióiról sokat elárul, hogy

Sárbogárdon két számban, a koffercipelésben és a gumiforgatásban is nagyobb súlyokkal dolgoztak, mint a világszinten is elismert nagynevű versenyeken szoktak.

A Nemzetek Ligája aranyérme tehát a Sebestyén János, Juhász Péter, Mészáros Dávid, Kovács Ferenc kvartetthez került, mögöttük a cseh-szlovák-magyar vegyescsapat zárt a második, míg a belga négyes a harmadik helyen.