Vágólapra másolva!
Jakabos Zsuzsanna és Mihályvári-Farkas Viktória sem jutott döntőbe 400 méter vegyesen a fukuokai vizes világbajnokság medencés úszóversenyeinek vasárnapi zárónapján.

A két magyar közül először a 9. világbajnokságán szereplő Jakabos Zsuzsanna ugrott medencébe, a 34 éves versenyző 4:43.52 perces idővel futamában a 7., összesítésben pedig a 18. lett.

"Éreztem, hogy ez nem lesz a világ legjobb úszása, már az elmúlt napokban sem ment igazán" - nyilatkozta az MTI-nek Jakabos, aki a jövővel kapcsolatban azt mondta, semmit sem szeretne igazán megcélozni, idén nem élvezte annyira az edzéseket és versenyeket, ezen változtatna.

Jakabos Zsuzsanna nem jutott a döntőbe Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A 19 éves Mihályvári-Farkas Viktória, aki tavaly a római Európa-bajnokságon aranyérmet nyert ebben a számban, 4:41.28 perccel a 10. helyen zárt.

"Elégedett vagyok, mert mindent kiúsztam magamból, és ez sokkal jobb volt, mint az ezerötszáz. Tavaly nagyjából ugyanilyen idővel voltam 9., az Európa-bajnokságon pedig délelőtt hasonló is elég volt. Továbbra is az olimpiai szint (4:38.53) a legfontosabb feladatom, és szerintem jó irányban haladunk, folytatnunk kell azt a munkát, amit néhány hónapja elkezdtünk" - mondta a fiatal magyar úszó.

Rasovszky Kristóf tehteti még szebbé a magyar éremgyűjteményt Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A medencés úszóversenyek zárónapjának esti programjában így egyedüli magyarként Rasovszky Kristóf lesz érdekelt, aki az 1500 méter gyors döntőjében áll rajtkőre, magyar idő szerint 13.16-kor.