A kétszeres Tour de France-győztesnek nem megy az, amire minden biciklis futár képes - videó

cycling Horizontal
Team Jumbo-Visma's Danish rider Jonas Vingegaard arrives before the start of the stage 15 of the 2023 La Vuelta cycling tour of Spain, a 158,3 km race between Pamplona and Lekunberri on September 10, 2023. (Photo by ANDER GILLENEA / AFP)
Vágólapra másolva!
A dán Jonas Vingegaard kétségkívül napjaink egy legnagyobb kerékpárosa, azonban most kiderült egy alapvető technikai hiányossága.

A holland sztárcsapat, a Jumbo-Visma az idei szezonban megcsinálta azt, amire korábban egyetlen gárda sem volt képes, mégpedig, hogy egy naptári évben mindhárom háromhetest (Giro d'Italia, Tour de France, Vuelta a Espana) megnyerte. Jonas Vingegaard a címét megvédve nyerte meg a francia körversenyt, és számtalanszor bizonyította már, hogy kiválóan kezeli a kerékpárt.

Most azonban kiderült, hogy a halpiaci munkásból lett bajnoknak még akadnak hiányosságai például az elengedett kormánnyal való tekerés közben. A Vuelta végén ugyanis a csapat szerette volna elkészíteni a győztesek szokásos összekapaszkodva együtt tekerős videóját, ami azonban Vingegaard ügyetlenkedése miatt inkább nem sikerült, mint igen.