Tyson Fury padlóra került a korábbi UFC-bajnok elleni címmeccsen - videó

Box Horizontal
Britain's Tyson Fury (L) falls on the ground as he fights against Cameroonian-French Francis Ngannou during their heavyweight boxing match in Riyadh early on October 29, 2023. (Photo by Fayez NURELDINE / AFP)
Vágólapra másolva!
Maratoni hosszúságú, a várakozó nézők türelmét alaposan próbára tevő felvezetés és showműsor után feszült egymásnak szombaton késő éjszaka Rijádban a WBC nehézsúlyú világbajnoka, Tyson Fury, valami a korábbi nehézsúlyú UFC-bajnok Francis Ngannou, a tét pedig nem Fury címe volt, „csak" a WBC szervezet által erre az alkalomra kreált „Riyadh Champion" öv.

A profi ökölvívók között most debütáló, 37 éves, kameruni-francia Ngannounak előzetesen alig adott bárki is reálisan esélyt, és a 10 menetesre kiírt - sokakat megosztó - összecsapás első pillanataiban még úgy is tűnt, hogy a viszonylag lendületesen kezdő Furynak formalitás lehet a meccs. A kezdeti lendület aztán nagyon gyorsan tova tűnt, és előbb a második etapban összeszedett egy kisebb sérülést a homlokán Fury (ez még egyáltalán nem volt vészes), majd a jött a harmadik felvonás, és a sokk, ugyanis az ominózus menet záró szakaszában Ngannou egy fejre, egészen pontosan halántékra mért balhoroggal padlóra küldte ellenfelét, írja összefoglalójában a Profiboksz.hu magyar szakoldal.

Furyn szemmel láthatóan átfutott az ütés, és bár felállt, a folytatásban egyértelművé vált, hogy közel sem élete formájában érkezett a gálára. A kondigondokkal is küzdő WBC-világelső (aki karrierje legnagyobb súlyával mért be pénteken, ami eleve gyanús jel volt) igyekezett összeszedni magát, és többször ki is jött, hogy bokszban ő a rutinosabb, képzettebb, de a lelkes, és nem mellesleg kifejezetten koncentrált, higgadt Ngannou továbbra is folyamatosan veszélyes tudott rá lenni.

A meccs úgy fordult a záró szakaszába, hogy egyáltalán nem tűnt lehetetlennek, hogy a végén Ngannou kezét emelik a magasba.

A finisre mindkét sportoló elkészült az erejével, a 10. menetben már érdemi ütést is alig indítottak a felek,

majd a jött a gong, és a pontozók kezébe került a nem feltétlenül egyszerű döntés. A három ítész közül Ed Garner Ngannou mellett tette le a voksait (95-94), a másik két bíró, Alan Krebs (95-94) és Juan Carlos Pelayo (96-93) viszont Furyt látta jobbnak.

Így végül a brit bunyós megosztott pontozásos sikerrel zárta az estét úgy, hogy vélhetően sok szimpatizánst szerzett magának Ngannou is.