Marozsán Fábián az év egyik legszebb pontját szerezte a Grand Slam-elődöntős teniszező ellen - videó

tenisz, Marozsán Fábián
Fabian Marozsan pictured in action during a first round match at the European Open Tennis ATP tournament, in Antwerp, Tuesday 17 October 2023. BELGA PHOTO JASPER JACOBS (Photo by JASPER JACOBS / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
Marozsán Fábián három szettben legyőzte a spanyol Roberto Bautista Agutot az 563 ezer euró (220 millió forint) összdíjazású szófiai keménypályás férfi tenisztorna szerdai nyolcaddöntőjében.

A világranglistán karriercsúccsal 62. Marozsán - aki a keddi nyitókörben Piros Zsombort búcsúztatta - jól kezdett első találkozójukon a nála 11 évvel idősebb spanyol (60.) ellen, 3:2-nél elvette vetélytársa adogatójátékát, és előnyét megtartva 40 perc alatt hozta az első szettet.

A második játszma is egy bréket hozott, de ez Bautista Aguté volt, aki 35 perc alatt kiegyenlített, így jöhetett a döntő szett. Ebben a magyar Davis Kupa-válogatott 24 éves alapembere rögtön elbukta a szerváját, de visszakapaszkodott, és 5:4-nél három mérkőzéslabdát is elszalasztott fogadóként.

A találkozót lezáró rövidítésben a Hajdúszoboszló SE sportolója villámgyorsan 5:0-ra elhúzott, és innen már nem engedte ki a kezéből a győzelmet.

A meccs 2 óra 20 percig tartott.

A meccs és a torna legszebb labdamenetének végén Marozsán fantasztikus láb közötti átemelése:

Bautista Agut már csak azért is nagy "skalpnak" számít, mert a veterán spanyol 11 ATP-trófeát nyert,

Davis Kupa-győztes, elődöntős volt Wimbledonban, a világranglista 9. helyén is megfordult, és háromszor is megverte már a 24-szeres Grand Slam-bajnok Novak Djokovicot.

Marozsánra a pénteki negyeddöntőben a harmadik helyen kiemelt német Jan-Lennard Struff (28.) vár.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Marozsán Fábián-Roberto Bautista Agut (spanyol) 6:3, 3:6, 7:6 (7-4)