Vágólapra másolva!
A magyar küzdősportok megerősödve zárták az idei őszt. A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) és a Magyar Karate Szövetség (MKSZ) elnöke úgy látja, mozgalmas és eredményes őszt zártak a magyar küzdősportok.

Egyrészt itthon megrendezték a 26. felnőtt karate-világbajnokságot, másrészt sikeres magyar szerepléssel zárult a III. Küzdősportok Világjátéka a szaúd-arábiai Rijádban. Dr. Mészáros János szerint van mire büszkének lennünk.

Hárspataki Gábor második lett súlycsoportjában Forrás: Origo

A budapesti karate-világbajnokságon volt éremszerzés, az épek mezőnyében Hárspataki Gábor második lett súlycsoportjában, és szólt a himnusz a parakaratés Kákosy Olívia tiszteletére, ezenkívül öt magyar érdekeltségű bronzmérkőzést is végigszurkolhattunk. Rijádban hat arannyal, két ezüsttel és négy bronzzal zárt a magyar delegáció.

"Dicséretes, hogy a 87 éremszerző ország közül a mieink a nagyon előkelő 10. helyen végeztek az éremtáblázaton – mondta a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke. Úgy gondolom, hogy emlékezetes marad számunkra és sportágaink számára is 2023 októbere." – tette hozzá Mészáros János.