Hiába szereztek közösen olimpiai kvótákat, különválik az Európa-bajnok kenupáros

BRAGATO Giada; NAGY Bianka Kajak-kenu vb, Koppenhága, 2021.09.19. galéria képek
Koppenhága, 2021. szeptember 19. A bronzérmes Bragato Giada (b), Nagy Bianka páros a kajak-kenu világbajnokság kenu kettesek női 200 méteres versenyének döntője utáni eredményhirdetésen a koppenhágai Bagsvaerd-tavi versenypályán 2021. szeptember 19-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A jövőben nem együtt versenyeznek a Bragato Giada, Nagy Bianka világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok kenupáros tagjai.

A duó először 2017-ben ült össze, majd egy szünet után 2021 óta evezett együtt, az előző három szezonban sok sikert aratott a világversenyeken.

A bronzérmes Bragato Giada (b), Nagy Bianka páros a kajak-kenu világbajnokság kenu kettesek női 200 méteres versenyének döntője utáni eredményhirdetésen a koppenhágai Bagsvaerd-tavi versenypályán 2021. szeptember 19-én Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"A kettőnk személyisége közti különbség miatt sajnos nem működött tovább a dolog" - mondta a Boon.hu-nak a 24 éves Bragato Giada. - "Tagadhatatlan, hogy remek eredményeink voltak, idén jó lett volna túlszárnyalni az előző évet, de sajnos nem sikerült, ám mindennek megvolt az oka. Véget ért a kapcsolat, mindketten már az előttünk lévő feladatokra koncentrálunk."

Hozzátette: Benkucs Kíra, a Merkapt-Mekler László SE 18 éves kenusa az új párostársa.

A tiszaújvárosi Bragato és a szegedi Nagy idén két kvótát szerzett Magyarországnak a jövő évi, párizsi olimpiára. Az indulási jogok sorsa a jövő évi válogatókon dől majd el. Bragato a honlapnak azt mondta: egyesben és párosban is indul majd a versenyeken.