Vágólapra másolva!
Krónikus sérülése miatt nem tud felkészülni a párizsi olimpiára, ezért bejelentette visszavonulását Pierre-Ambroise Bosse, a férfi 800 méter 2017-es világbajnoka.

A 31 éves francia atléta a L'Équipe című lapnak beszélt döntésének hátteréről. Mint mondta, egy éve combhajlító-sérülése miatt operáción esett át, ám a beavatkozás nem hozta meg a hozzá fűzött reményeket, fájdalmai nem múltak el, így áprilisban le kellett állnia az edzésekkel, és a szabadtéri szezont is ki kellett hagynia.

Pierre-Ambroise Bosse abbahagyja a profi sportot Forrás: DPPI via AFP/Julien Crosnier

Bosse elmondása szerint az utóbbi időben mindent megtett azért, hogy folytatni tudja karrierjét, az utóbbi hónapokban többször is újrakezdte az edzéseket, de a futásnál mindig fájdalmat érzett, amikor gyorsítani próbált.

- mondta Bosse, aki a londoni világbajnokságon érte el pályafutása legnagyobb sikerét, melyen aranyérmet nyert. Szabadtéri Európa-bajnokságokon kétszer volt bronzérmes a kétkörös távon (2012, 2018), három olimpiája közül pedig a 2016-os riói játékokon teljesített a legjobban, amelyet a negyedik helyen zárt.

A klasszis középtávfutó nemzetközi sikerei mellett ötször nyerte meg a francia bajnokságot, és 2014 óta ő tartja az országos csúcsot 1:42.53 perces eredménnyel.