Varázslat Londonban: vb-döntőbe jutott a darts új csodagyereke, a 16 éves Luke Littler

Luke Littler, darts,
Az angol Luke Littler a honfitársa, Rob Cross elleni mérkőzésen a dartsvilágbajnokság elődöntőjében, a londoni Alexandra-palotában
Vágólapra másolva!
A mindössze 16 éves angol Luke Littler elképesztő játékkal 6:2-re legyőzte a honfitársát, Rob Crosst az elődöntőben, így bejutott londoni dartsvilágbajnokság fináléjába! A döntőben Luke Humphires lesz az ellenfele. 

3:2-ig tudta tartani a lépést Rob Cross

A korábbi világbajnok, Rob Cross jól kezdte a meccset, ő volt az első, aki előnybe került a még csak 16 éves Littlerrel szemben ezen a vb-n. Azonban azonnal jött a válasz, a csodagyerek azonnal egyenlíteni tudott.

Az angol Luke Littler a honfitársa, Rob Cross elleni mérkőzésen a dartsvilágbajnokság elődöntőjében, a londoni Alexandra-palotában Forrás: MTI/AP/Kin Cheung

A harmadik szettet is be tudta húzni Littler - pedig Cross körátlaga jobb volt ekkor (107-103).

A 16 éves dartsos el is tudott lépni, mivel a negyedik szettben is jobbnak bizonyult, így már 3-1-re vezetett.

Crossnak még volt egy lövése a meccsen, 60-ról szállt ki és szépített.

Luke Littler elképesztő csodát művelt

Innen azonban nem volt megállás, folytatódott a Littler-csoda. A fiatal játékos sokkal jobban konentrált, szinte minden sikerült neki, miközben Cross mintha elfáradt volna.

A nyolcadik szett döntő legig ment, ennek ellenére bírta a nyomést Littler, megoldotta a "kötelezőt" és 6:2-re megnyerte a találkozót.

Ez pedig azt jelenti, hogy 16 évesen világbajnoki döntőt játszhat, az első vb-jén. Egészen elképesztő, 106,05-ös átlagot produkált a csodagyerek.

A másik eődöntőben Luke Humphires 6:0-ra nyert nagyon simán Scott Williams ellen, így eldőlt, hogy a 3. helyen kiemelt angol lesz Luke Littlerrel ellenfele a döntőben szerda este.