Döbbenet: továbbjutott a YouTube-sztár teniszező az Australian Openen

Jules Marie
Jules Marie during his match against Jo Wilfrid Tsonga in the men's singles final of the Caen Open tournament, on December 11, 2019. (Photo by Ibrahim Ezzat/NurPhoto) (Photo by Ibrahim Ezzat / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A saját YouTube-csatornáján 110 ezer feliratkozóval rendelkező francia Jules Marie óriási meglepetésre legyőzte a világranglistán korábban 18. helyezett Benoit Paire-t az Australian Open selejtezőjében.

Továbbjutott a YouTube-sztár az Australian Openen

Az Australian Open selejtezőjének első fordulójában Marie hatalmas szenzációt okozott, két szettben, 7-6, 6-4 arányban legyőzte honfitársát, aki pályafutása csúcsán a világranglista 18. helyén állt. A 32 éves játékos már csak két győzelemre van a főtáblára kerüléstől, ami elképesztő bravúrnak számítana, főként azért, mert Marie inkább tekinthető YouTube-sztárnak, mintsem profi teniszezőnek.

A francia sportoló 2015-ben felhagyott a versenyzéssel, majd évekkel később tért csak vissza, a koronavírus-járvány ideje alatt létrehozott egy YouTube-csatornát, aminek azóta 110 ezer feliratkozója lett.

Jules Marie főtáblára szeretne jutni az Australian Openen Forrás: NurPhoto via AFP/Ibrahim Ezzat/NurPhoto/Ibrahim Ezzat

Ez a csatornámnak és a szponzoraimnak köszönhető" - nyilatkozta az ATP honlapjának Jules Marie, aki a 2021-es Roland Garroson Novak Djokovic hivatalos ütőpartnere volt.

"2014-ben és 2015-ben azért ez nehezebb volt, mert csak magamra és a szüleimre számíthattam. Az első célom az volt, hogy mind a négy Grand Slam-tornán részt vehessek.

tette hozzá a világranglistán jelenleg 224. youtuber-teniszező.