Az egész stadion Novak Djokovicson nevetett - videó

tenisz, Novak Djokovics
Serbia’s Novak Djokovic reacts during a charity event on Rod Laver Arena in Melbourne on January 11, 2024 ahead of the Australian Open tennis championship starting on January 14. (Photo by DAVID GRAY / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Az ausztrál nyílt teniszbajnokságot megelőzően a sportág jelenleg legnagyobb alakjai közül néhányan egy jótékonysági eseményen vettek részt Melbourne-ben, amelynek keretein belül a világelső Novak Djokovics ismét kipróbálta a kerekesszékes teniszt. Mint kiderült, van, ami a szerb világsztárnak sem megy a teniszpályán.

Novak Djokovics az elmúlt években már többször is kipróbálta a kerekesszékes teniszt, olykor éppen az Australian Opent megelőző héten. Ez történt most is, amikor Maria Sakkari, Arina Szabalenka és Sztefanosz Cicipasz társaságában részt vett egy jótékonysági rendezvényen. A négy sztárjátékos bemikrofonozva, vegyes páros mérkőzéssel is szórakoztatta a nézőket, de más sportágak kiválóságai is kipróbálták a teniszt. Majd előkerültek a kerekesszékek, amelybe Heath Davidsonnal szemben Novak Djokovics is beleült.

Szabalenka és Cicipasz is segített Djokovicsnak Forrás: AFP/David Gray

Nehézségei akadtak Djokovicsnak a kerekesszékben

A szerb teniszező számára már az elhelyezkedés sem ment könnyen, majd az ütéseket is elhibázta Djokovics, még akkor is, amikor éppen a kezére ütötte a labdát Davidson.

A kerekesszék meghajtása ment a legkevésbé Djokovicsnak, de amikor Cicipasz és Szabalenka segített benne, akkor sem tudta átütni a labdát,

és hamar ki is szállt az ülésből a 24-szeres Grand Slam-győztes. A Rod Laver Aréna népes közönsége végignevette a műsort.

Az Australian Open küzdelmei vasárnap kezdődnek, a főtáblán a férfi egyes mezőnyében három magyar teniszezővel, akik nem kaptak könnyű sorsolást.