Váratlan hírek érkeztek a hatalmasat bukó sportolóról, akit mentőhelikopterrel vittek el

alpesi sí, Wengen, lesiklás, bukás, Aleksander Aamodt Kilde, mentőhelikopter
Norway's Aleksander Aamodt Kilde is evacuated by helicopter after crashing during the Downhill of the FIS Alpine Skiing Men's World Cup event in Wengen on January 13, 2024. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
A korábbi hírek ellenére nem tört el a 2020-ban összetett vk-győztes Aleksander Aamodt Kilde lába a wengeni lesiklóversenyen az alpesi sízők világkupa-sorozatában.

A 31 éves klasszis szombaton hatalmasat esett közvetlenül a cél előtt, nagy sebességgel a védőhálóba csapódott, és mentőhelikopterrel szállították kórházba. Az első hírek arról szóltak, hogy nyílt törést szenvedett a jobb lábszárában.

Aleksander Aamodt Kildét mentőhelikopter vitte el Wengenből Forrás: AFP/Marco Bertorello

A helyi klinika azonban vasárnap azt közölte, hogy

a négyszeres szakági bajnok vágásos sérülést szenvedett - emiatt vérzett erősen a lába -, emellett kificamodott a válla.

A lábműtéten átesett Aamodt Kilde a kórházi ágyáról már posztolt is egy képet barátnőjével, az ötszörös összetett vk-győztes amerikai Mikaela Shiffrinnel.

Pénteken ugyanott a szuperóriás-műlesiklás során egy másik nagy sztár, a francia Alexis Pinturault is bukott, neki elszakadt az elülső térdszalagja, így számára befejeződött az idény.