Vágólapra másolva!
Mike Tyson volt nehézsúlyú amerikai profi ökölvívó világbajnok úgy döntött, hogy kipróbálja magát a K-1 világában, vagyis az egyik legújabb s legnépszerűbb küzdősportban.

A K-1 alapítója Kazujosi Isii, a szeidokan karate mestere. Az új küzdősport ötvözi a kick-box, a thai box, a karate, a kungfu és még tucatnyi más harcművészeti ág fogásait. Abban talán még a legelfogultabb hívei is megegyeznek ugyanakkor, hogy az egyik legdurvább és legkeményebb sport, amely törvényes keretek közt működhet.

Tysont - akitől a ringen kívüli agresszió sem áll távol - már rég lenyűgözte a K-1. A szerdán aláírt szerződés szerint az exvilágbajnok bokszoló decemberben ütközik meg a Bestia néven elhíresült Bob Sapp-pel, aki jelentős rajongótáborral rendelkező K-1-es versenyző. Hírnevét leginkább elképesztő testméreteinek köszönheti: 205 centi magas, 170 kiló, és alig van rajta súlyfelesleg.

Tyson és a Bestia egy ízben, a szorítón kívül már majdnem szembekerült egymással: egy idei Las Vegas-i tornán kis híján összeverekedtek, ám sikerült őket még idejében szétválasztani.