Vágólapra másolva!
2017 nyarán a dán Astralis megnyerte a CS:GO legrangosabb, évi rendszerességű tornáját, a Majort. A rá következő hónapok mégsem teltek túl jól a csapat számára, egyik játékosuk eligazolt, helyére pedig új embert kellett találniuk. Így jött a képbe Emil "Magisk" Reif, akivel azonnal szárnyra kapott a csapat és akinek érkezésével elindult az Astralis-éra.

Közel két évig rendíthetetlen volt a csapat, sorra nyerték a versenyeket, a világranglista éléről kimozdíthatatlanok voltak és persze egymás után döntötték meg a veretlenségi rekordokat is. Idővel azért akadtak kihívóik, mindig ott volt a nyomukban például a NaVi, később pedig a

Liquid csapata volt az, amelyik rendszeresen döntőt játszott a dánokkal. Sőt, a Liquid volt az, amelyik megtörte az Astralis érát.

2019-ben, megszámolni sem tudjuk már, hogy hányadik döntőben találkoztak, de végre sikerült nyernie a Liquidnek, végre maguk mögé utasították az akkor már majdnem két éve veretlen Astralist.

A két csapat találkozója azóta is mindig izgalmasra szokott sikerülni és nem volt ez másként tegnap sem. Az Astralis és a Liquid a 2021-es BLAST Premier Fall csoportkörének "A" csoportjában találkoztak, ráadásul az alsóági döntőben.

Ez azt jelentette, hogy mindkét csapatnak egyetlen egy dobása volt. A győztes továbbjut az őszi Finals szakaszba, míg a vesztes a Showdownon próbálkozhat újra.

Elindult az Astralis-éra Forrás: Origo

A papírfoma egyértelműen a Liquidet tette meg győztesként, az utóbbi egy év eredményei alapján az észak-amerikai csapat jóval combosabb formában játszik és nyugodt szívvel várhatták új találkozásukat a régi nagy ellenfelükkel. Végül pont ez a nyugalom lett a vesztük.

A saját maguk által választott Vertigón még minden rendben volt, magabiztosan, 16-9-re nyerték a pályát.

A gondok Nuke-on kezdődtek, ahol már jóval erősebb volt az Astralis, a Liquid pedig bealudt. Nincs mit szépíteni, mintha félvállról vették a felkészülést a meccsre, mintha túlságosan is elbízták volna magukat.

Nuke-on is láthatóak voltak már, de Dust2-n csúcsosodtak ki leginkább a hibák, a lassú mozgások, lassú reakciók és a pontotlan információk, amik egyszerűen körökbe kerülhetnek. A Liquidnek kerültek is. Nuke-on egyetlen egy körig sem vezettek, Dust2-n pedig hiába volt 6 körös előnyük a második félidő elejéhez érve, azt is sikerült eltapsolniuk.

Az Astralis könyörtelenül használta ki és büntette meg a hibákat, amik ezúttal meg is hozták számukra a győzelmet. 2-1-re verték a Liquidet, amivel be is jutottak az őszi BLAST szezon döntő szakaszába.

Az Astralis és a Liquid (2:1) meccsének pontos eredményei:

Vertigo 16-9 a Liquid javára

Nuke 16-11 az Astralis javára

Dust2 16-13 az Astralis javára

Az "A" csoportban azonban itt még nem értek véget a meccsek. Az Astralis a Liquid után a Vitalityt fogadta. Bár már mindkét alakulat továbbjutott, el kellett dönteniük, hogy ki lesz a csoport legjobbja, hiszen a csoportelsők 25.000, míg a másodikok 12.500 dollárral gazdagodnak.

Egy hosszú és nehéz Bo3-mas meccs bármelyik csapatot lefárasztja, nem csak az Astralist. A saját pályájukat meg tudták nyerni, de a másik kettőn kipihentebb, felkészültebb, erősebb volt a Vitality. A felsőági döntőben 2-0-ra tudták verni az Astralist tegnapelőtt, tegnap "csak" 2-1-re.

Ezzel a Vitality nyerte meg az "A" csoportot, de az Astralis végre fejlődés jeleit mutatta és bebizonyították, hogy a mögöttük álló nehéz hónapoknak vége, újra erősek és újra számolnunk kell velük.

Az Astralis és a Vitality (1:2) meccsének pontos eredményei:

Nuke 16-10 az Astralis javára

Vertigo 16-10 a Vitality javára

Dust2 16-9 a Vitality javára

Ezzel két csapata már biztosan van az őszi Finalsnek. Az Astralis és a Vitlaity már ott vannak a legjobb nyolc között, hat hely azonban még mindig kiadó. Ezekre most a csoportkör további nyolc csapata pályázik.

A 2021-es BLAST Premier Fall jövő hét hétfőn folytatódik majd,

akkor már a B csoporttal, ahol a G2, az MiBR, a NiP és a BIG játszik majd.