Vágólapra másolva!
Mindössze két napra vonult el szünetre a Worlds, csütörtökön folytatódnak a legrangosabb esportverseny eseményei.

A Team BDS és a Team Liquid Honda után hamarosan újabb három csapattól búcsúzik el a LoL-vébé. Október 26-án és 27-én összesen három, majd október 29-én ismét három együttes számára befejeződnek a küzdelmek az idei évre. Az első kiesési rangadók közül mindenképpen külön említést érdemel a Cloud9 és a Fnatic összecsapása, ugyanis a két legendás együttes az elmúlt évtizedben mindig ott volt a legjobbak között.

A FNC sem tudott túlságosan nagy ellenállást kifejteni a kínai Bilibili Gaminggel szemben Forrás: Valentin Dienes

Jelenlegi formájuk alapján megtippelhetetlen, hogy az egymás elleni Bo3-ban melyikőjüknek jön ki jobban a lépés. A C9 egy brutális pofonba szaladt bele a T1 ellen, nem tudni, hogy sikerült-e rendezni a sorokat a vereség után. A FNC sem tudott túlságosan nagy ellenállást kifejteni a kínai Bilibili Gaminggel szemben, az idei MSI ezüstérmese Elk vezetésével könnyedén bedarálta a középső szakasz után az EMEA-régió egyetlen világbajnokát.

A C9 vs FNC után szinte azonnal ismét az európai profi LoL egyik képviselője kapja meg a főszerepet. A MAD Lions a Weibo Gaming ellen próbálja meg a lehetetlent. Egyszerűen alig találni már olyan szakértőt, aki még mindig kitart azon álláspont mellett, hogy az Oroszlánok ott lehetnek a legjobb nyolc csapat között.

Sajnos vagy nem sajnos, de Hylissangék bár nyertek egy Bo1-et a Team BDS ellen, összességében az egyik leggyengébb formát mutatták a vereségek alkalmával. TheShy és társai örülhetnek a sorsolásnak, azonban addig nem szabad előre inni a Volibear bőrére, amíg nem döntötték be az ellenség Nexusát.