Vágólapra másolva!
A kieséses szakaszban óriási meglepetésre elbukott az egyik legnagyobb régió bajnokcsapata, már csak négyen maradtak versenyben az év legnagyobb esporteseményén.

Nézettségi rekordok dőlnek meg, annyira kiszámíthatatlan és izgalmas, ahogy alakulnak az összecsapások a Worlds '23-on. Az idei évben megrendezésre kerülő League of Legends-világbajnokságon hamar kiderült, hogy Nyugat ezúttal sem tud beleszólni a "nagyok", azaz Kelet küzdelmeibe.

Az NRG ugyan eljutott a legjobb nyolc csapat közé, azonban semmi esélyük sem volt Palafoxéknak a Weibo Gaming ellen. Ezután következett a Gen.G és a Bilibili Gaming ütközete, ami történelmi magasságokba emelte Dél-Korea és Kína rivalizálását. Hiába volt ugyanis egészen eddig a meccsnapig veretlen a GEN a vébén, elbuktak az alacsonyabban rangsorolt ellenfelük ellen, így Chovy ismét trófea nélkül kell, hogy zárjon egy világversenyt.

A szakértők közül többen behódoltak az LPL-hengernek Forrás: Valentin Dienes

A JD Gaming nem izzadt meg túlságosan a KT Rolster ellen, így három negyeddöntő után három kínai együttes örülhetett a Bo5-ben szerzett győzelmének.

blockquote class="twitter-tweet">

YOUR #WORLDS2023 SEMIFINALISTS! pic.twitter.com/apvRbcMJJ9

— LoL Esports (@lolesports) November 6, 2023

A szakértők közül többen behódoltak az LPL-hengernek, azonban a Faker és a T1 másképp gondolta azt, hogy mit is jelent valójában a "papírforma".

A háromszoros világbajnok nem legyőzte az ellenfelét, az LNG Esportsot, hanem a szó szoros értelmében beledöngölte a Szurdokba.

Egészen hihetetlen, hogy mekkora különbség volt az LCK 2. és az LPL 3. kiemeltje között. Ilyen előzmények után csak dörzsölni lehet a tenyereket, ugyanis a JDG vasárnap a T1-nal küzd majd meg a döntőért, avagy összecsap Dél-Korea utolsó reménysége azzal az ötössel, amely még mindig veretlen a Worldsön.