Vágólapra másolva!
Bevezetés: A League of Legends e-sport bajnokságainak a csúcspontja minden évben a Worlds, ott pedig a legjobban mindenki a döntő megnyitóünnepségét várja. 2017-ben igencsak megérte a képernyők elé szegezni magunkat miatta.

Egyértelmű, hogy az egész e-sport világ egyik legfontosabb rendezvénye az évenként megrendezett League of Legends Worlds. A bajnokságra a világ minden tájáról érkeznek játékosok, hogy elhódítsák az Idézők Kupáját és persze, hogy megszerezzék a világbajnoki címet. A több hétig tartó sorozat egy döntő összecsapásban ér véget, amire a szervezők külön készülnek. Ilyenkor a Riot Games hagyományosan megnyitóünnepséget tart. Ezen az eseményén általában felhangzik az éppen aktuális himnusz, a színpadon akrobaták és táncosok szórakoztatják a közönséget és persze eljutunk oda, hogy a két döntős csapat játékosait is bemutatják, mielőtt megkezdődnek a harcok az Idézők Szurdokában. Ez a kb. 20 perc mindig a torna csúcspontja, itt kell feltüzelni legjobban a közönséget, hiszen ki szeretne a lelátókon unatkozó embereket látni?

Az e-sport világ egyik legfontosabb rendezvénye a League of Legends Worlds Forrás: League of Legends/X

Az pedig szintén egyértelmű, hogy a verseny történetében a 2017-es év volt a legjobb. Itt a Riot minden húrt megpendített, ami kedves egy igazi gamernek. Először is kaptunk egy másfél perces kis üzenetet, ami arról szólt, hogy a League of Legends egy olyan közösséget hozott létre a világ körül, ami egyszerre hihetetlen és csodálatos. Itt megszólaltak profi játékosok, streamerek, a játék két készítője Brandon Beck és Marc Merril, nagyjából mindenki, aki egy rajongónak fontos lehet.

Az üzenetet, hogy a játék összehozza a világ minden emberét a tajvani Jay Chou is kiemelte, mielőtt belecsapott volna a LoL főcímdalának Worlds változatába. A performansz már a méltán híres pekingi Madárfészek stadionban fogadta a képernyők előtt ülőket és persze azt a körülbelül 50 000 embert, akik élőben vettek részt a döntőn.

Ahogy pedig véget ért a dal egyből prögött tovább a show. Chou a zongora mögé ült, a színpadon megjelent az Against the Current bandája és egyből belecsaptak a Legends Never Die című himnuszba és az egész lelátó szinte felrobbant. Az egészet pedig még lehetett fokozni, hiszen a nóta második felében, az AR-technológia segítségével még a Sárkány is tiszteletét tette az arénában.

Ezek után már csak a két finalista csapat bevonulása volt hátra. A 2017-es League of Legends World végső összecsapását a koreai Samsung Galaxy és az SK Telecom T1 vívta.

A League of Legends e-sport bajnokságainak a csúcspontja minden évben a Worlds Forrás: League of Legends/X