Társoldalunk:

Baumgartner megmutatta, Alonsóé a pole

A világbajnoki pontversenyt vezető Ferrari két versenyzője, főleg az ötszörös világbajnok német Michael Schumacher csalódottan értékelt az időmérő után. Legnagyobb riválisa, Juan Pablo Montoya ugyanakkor optimistán várja a rajtot, s a McLaren-Mercedes két pilótája sem nyugtalankodik, pedig egyikük sem remekelt a rajtsorrendről döntő edzésen.

Juan Pablo Montoya: "Az autóm nagyszerűnek tűnik, én viszont lehettem volna jobb is. A pálya második harmadában azonban túlságosan óvatosan vezettem, mindenképpen be akartam ugyanis fejezni a mért körömet, s lehetőleg jó helyen. A világbajnoki címért küzdök, így nem hibázhatok. Szerencsére megelőztem Michael Schumachert, és ez most a legfontosabb. Érdekes futam elé nézünk!"

Rubens Barrichello: "Nagyon nehéz volt a kvalifikációs edzés, de hellyel-közzel elégedett vagyok. Többre már nem lettem volna képes. Számomra nagy meglepetést jelentett Alonso és Webber gyorsasága."

Michael Schumacher: "Természetesen nem vagyok elégedett, mert délelőtt még minden jónak tűnt. Alaposan meg kell vizsgálnunk, hogy mi történt az időmérő edzésen, miért nem teljesítettük céljainkat. Most már csak az segít, ha kiváló taktikát dolgozunk ki a versenyre. Akkor még bármi megtörténhet."

Kimi Räikkönen: "Nem olyan rossz ez a pozíció. Az viszont igaz, hogy a 12-es kanyar utolsó részében hibáztam, s emiatt időt veszítettem. Szerencsére javult az autóm beállítása, ráadásul az is kedvezhet nekem, hogy a pálya tisztább részéről rajtolhatok. Meglátjuk, hogy mit hoz a futam, döntő lesz a start utáni első kanyarvétel."

David Coulthard: "Korábbi tapasztalatainkból tudjuk, hogy a versenybeállításunk jó lesz. Abban is bízom, hogy kiváló taktikát dolgozunk ki. Még az is segíthet, hogy a rajtrács tisztább feléről vágok majd neki a futamnak."

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK