Vágólapra másolva!
Elmaradt Silverstone-ban Michael Schumacher csúcsbeállítása, mégpedig, hogy megszerezze 51. Grand Prix-győzelmét. Talán nem is bánja az elmaradt sikert a német pilóta, hisz így hazai pályán, Hockenheimben két legyet üthet egy csapásra: a futamgyőzelem mellett beérheti Alain Prostot, aki egyelőre 51 diadalával még két hétig biztos az örökranglista élén marad.

“Amikor abbahagytam a versenyzést azt gondoltam, hogy Ayrton Senna fogja túlszárnyalni először a rekordomat, mégpedig nagyon hamar. Pályafutása végén 41 győzelemnél tartott, így matematikailag az is lehetséges lett volna, hogy egy év alatt kerüljön elém. Sajnos nem így történt” - emlékszik vissza Alain Prost.

“Számomra az ötvenegyedik diadal nem jelentett sokat, mert akkor már rég megdöntöttem Jackie Stewart 27 elsőségéből álló csúcsot, s utána már nem számított, hogy negyvenedszerre, negyvenötödszörre vagy éppen ötvenegyedszerre állhattam fel a dobogóra, csak újabb győzelemként könyveltem el” - folytatta a francia világbajnok.

“A csúcs elvesztésére volt időm felkészülni, mert nyilvánvaló volt, hogy előbb-utóbb Michael Schumacher áll majd a ranglista élére, így nem érzem nagy veszteségnek, hogy most már pár verseny múlva bekövetkezik az elkerülhetetlen. Nem szoktam kijelenteni, hogy ez vagy az a legjobb pilóta, de kétség nem fér hozzá: Michael Schumacher napjaink egyik legjobb Forma-1-es versenyzője. Gyors, okos és kiharcolta magának lehetőséget, hogy egy számára kényelmes - kívülállóknak sokszor különös - környezetben dolgozhasson az egyik legjobb csapatban” - tette hozzá Prost. “Az életemet annyiban változtatja meg a rekord, hogy amíg nem esünk túl a nagy eseményen, addig jóval elfoglaltabb vagyok a pályán. Része vagyok a Forma-1 történelmének, de amikor abbahagytam nem foglalkoztam ezzel a gondolattal. Most érzem, hogy jó lett volna, ha örökre az én nevem állhatott volna az első helyen.”

Kovács Iván

(SztárSport)