Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!

Schumi győzelemmel búcsúzott a tavalyi Ferraritól

Az ötszörös világbajnok német Michael Schumacher győzelmével zárult a Forma-1-es világbajnokság idei negyedik futama, a San Marinó-i Nagydíj. Az édesanyját a verseny napján elveszítő Ferrari-pilóta így ígéretéhez híven győzelemmel búcsúztatta a 2002-es Ferrarit, amely Rubens Barrichello révén a dobogó harmadik fokán is képviseltette magát. A McLaren ismét remek taktikát dolgozott ki, ennek köszönhetően Kimi Räikkönen második, David Coulthard pedig ötödik lett.
Forrás: MTI
Győzelemmel zárt az F2002-es Ferrari
Fotó: MTI


Elhunyt a Schumacher-anyuka/sport/f-1/20030420elhunyt.htmlA Forma-1-es világbajnokság állása/sport/f-1/20030323aforma1es.html

A futamon (amelyet a meteorológusok várakozásaival ellentétben nem zavart meg eső) ismét jó eredményt ért el a McLaren-Mercedes, ezt leginkább kiváló taktikájának köszönheti. Ron Dennisék a vetélytársakkal szemben nem három, hanem csak kétkiállásos taktikát választottak, Kimi Räikkönen így simán odaérhetett a második helyre. David Coulthardnak sincs oka a szégyenkezésre ötödik helye miatt, s Ralf Schumacher sem bosszankodhat, hogy végül csak negyedik lett. Amit lehetett, azt kihozta a Williamsből, ez most ennyire volt elegendő.

Mindent egy helyen az Eb-ről