Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
A Spanyol Nagydíjon bemutatkozó új Ferrarival is legyőzhetetlennek bizonyult Michael Schumacher, a német pályafutása 66. futamgyőzelmét aratta Barcelonában. A második hely a szédületes versenyt produkáló Fernando Alonsónak jutott, a dobogó harmadik fokára pedig Rubens Barrichello állhatott fel. Az újoncok közül pontot szerzett a brazil Cristiano da Matta és a brit Ralph Firman is, előbbi hatodik, utóbbi nyolcadik lett.

Michael Schumacher győzelemmel búcsúzott a tavalyi Ferraritól, s hogy stílszerű legyen, győzelemmel avatta fel az idei esztendőre tervezett négykerekűt is. Az ötszörös világbajnok a rajttól a célig uralta a Spanyol Nagydíjat, komolyabb problémái egyedül a start után adódtak. Akkor elmehetett volna mellette Barrichello és Alonso is, végül azonban a brazil és a spanyol próbálkozásai is hiábavalónak bizonyultak.

De ha már Alonsónál tartunk: a fiatal spanyol egyértelműen Michael Schumacher utóda lehet a jövőben, kétségtelenül zseniális képességekkel áldotta meg a sors. Hazai pályán mindent kihozott magából, amit lehetett, ennek eredménye pályafutása első második helyezése lett. S ha így folytatja, lehet ez még sokkal jobb is: a verseny egyes periódusaiban úgy száguldott, mintha az élete függne tőle, ennek ellenére egyetlen apróbb hibát sem vétett, az utolsó pillanatig uralta Renault-ja minden mozdulatát.

Végül érdemes szólni a világbajnoki pontversenyt (még mindig) vezető finn Kimi Räikkönenről. A McLaren versenyzője olyan harminc méter megtétele után volt kénytelen feladni a versenyt, igaz, erről nem igazán tehetett. Antonio Pizzonia Jaguarja ugyanis nem indult el, a rajtrácson ragadt, Räikkönen pedig már nem tudta kikerülni a brazilt (akinek könnyen lehet, hogy a Spanyol Nagydíj volt az utolsó versenye), s belerohant. Persze Ron Dennisék csak magukat okolhatják a baleset miatt, ha Räikkönen a boxból lódult volna a többiek után (a szombati időmérőn kicsúszott, időt nem ért el, így erre lett volna lehetősége), hasonló gondja bizonyosan nem lett volna.

Jól tippeltek tehát azok, akik részt vettek az [origo] szavazásán, melyben azt kérdeztük: Schumacherék mire mennek a Barcelonában bemutatkozó új Ferrarival. Olvasóink közel 53 százaléka kattintott a "hát nyernek" lehetőségre, 15 százaléknyian gondolták úgy, hogy lerobbannak, majd' 14 százalék pedig szívesebben látta volna szántani a ferrarisokat. Tíz százalék szerint Schumacherék csak közlekedni tudnak az új Ferrarival, nyolc és fél százalék pedig úgy gondolta, összetörik a szép új járgányt.

Mindent egy helyen az Eb-ről