Vágólapra másolva!
A pályafutása 67. futamgyőzelmét begyűjtő Michael Schumacher sikerével ért véget a 2003-as Forma-1-es világbajnokság hatodik futama, az (utolsó) Osztrák Nagydíj. A második helyet a pontversenyt továbbra is vezető finn Kimi Räikkönen kaparintotta meg, a dobogó harmadik foka Rubens Barrichellóé lett. A spielbergi futam látványosan búcsúzott a versenynaptártól.

Utoljára látogatott a száguldó cirkusz Ausztriába, Bernie Ecclestone döntésének értelmében az A1-Ring jövőre nem kerülhet a versenynaptárba. Ha viszont már így alakult, roppant látványosan búcsúzott az Osztrák Nagydíj: volt itt minden, eső, tűz, no meg ismételt rajtprocedúrák.

Cristiano da Matta miatt csak harmadjára tudott elstartolni a mezőny, s ha minden rendben ment volna, Michael Schumacher simán nyerte volna a futamot. Az ötszörös világbajnoknak azonban kisebb gondjai támadtak az üzemanyagtöltő rendszerrel, autója néhány pillanatra lángra is kapott első boxkiállásánál. Hogy a sors igazságot szolgáltasson, néhány körrel később elfüstölt az éllovas Montoya motorja, így Schumacher egy előzési manőver után visszakerült az első helyre. Kétségtelen, szerencséje volt a Ferrari pilótájának, ismerős lehet azonban a mondás: mázlija csak a legjobbaknak van...

A maranellóiak egyébként könnyen kettős győzelmet arathattak volna (így Schumacher is átvette volna a vezetést a világbajnoki pontversenyben, most "csak" a Ferrarinak sikerült a McLarennel szemben), ám Barrichello mindkét kerékcseréjénél becsúszott egy apróbb hiba, így a brazil csak harmadik lett. A második helyen a finn Kimi Räikkönen végzett, így továbbra is vezeti a világbajnokságot.