Vágólapra másolva!
Willi Weber, Ralf Schumacher menedzsere egy interjúban elárulta, amennyiben a Forma-1-es McLaren-istálló érdeklődést mutat védence iránt, azonnal leülnek tárgyalni.

Sokáig szóltak arról a hírek, hogy Ralf Schumacher szívesen szerződne a Forma-1-es Toyota-istállóhoz, ám a német az elmúlt hetekben új célpontot választott magának. Menedzsere, Willi Weber kifecsegte, több mint nyitott (lenne) egy McLarentől befutó ajánlat felé. (Ralf Schumacher szerződése 2004 végén jár le a Williamsszel.) "Semmi nem szól az ellen, hogy Ralf a McLarenhez szerződjön" - mondta Weber a Stuttgarter Nachrichten című napilapnak. "Amennyiben Norbert Haug sportigazgató hív minket, készek vagyuk azonnal leülni tárgyalni."

Ralf Schumacher 1999 óta versenyez a Williams színeiben, viszonya azonban korántsem felhőtlen csapattal. Hol neki van elege az eredménytelenségből, hol Frank Williams dobná ki azért, mert nem szállítja a sikereket. Mindenesetre Ralf az egyetlen olyan pilóta idén, aki az összes versenyen pontot szerzett, igaz, futamgyőzelemre szemernyi esélye sem volt. Weber szerint ezért a BMW-nek nagyobb beleszólást kellene adni a Williams ügyeibe.

"A Williams évről évre azzal hiteget mindenkit, hogy végre összerak egy olyan autót, amellyel eséllyel pályázik a világbajnoki címre. Eddig ez nem jött össze, így szerintem a BMW-nek nagyobb beleszólást kellene adni az ügyekbe. A német gyár szakértői remekül tudnának együttműködni Sir Frank Williams specialistáival, talán ez lenne a siker titka."

Ralf Schumacher egyébként Kimi Räikkönennel egyetemben Stuttgart belvárosában hangolt a közelgő Monacói Nagydíjra, a két pilóta a német autóklub 100. évfordulója alkalmából tartott röpke bemutatót 50 ezer örjöngő néző előtt. A speciális, 800 méteres pályán tíz percig tartott csata, ám győztest nem hirdettek, s a köridőket sem hozták nyilvánosságra. "Remek móka volt, a stuttgarti rendezvény jól szolgálta a Monacói Nagydíjra való felkészülésemet" - mondta a Williams-pilóta.